Başkan Bayık, Tanal'ın İddialarını Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Bayık, Tanal'ın İddialarını Yalanladı

Başkan Bayık, Tanal\'ın İddialarını Yalanladı

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçe Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, CHP'li vekil Mahmut Tanal'ın 'Hilvan'da cenazeler kaldırılamıyor' iddialarını yalanladı.

15.06.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal'ın Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kadın cenazelerini yıkayıp kefenleyecek görevli kadın olmadığı yönündeki iddiaları, ilçe belediye başkanı Aslan Ali Bayık tarafından yalanlandı.
İddiaların asılsız ve karalayıcı olduğunu belirten Başkan Bayık, konu ile ilgili personel ve ekipmanın var olduğunu ve bunların sürekli olarak halkın hizmetine sunulduğunu söyledi.
Bayık açıklamasında şu ifadelerine yer verdi: "Hilvan ilçemizde şimdiye kadar vefat eden kadın veya erkek hiç kimsenin günlerce bekletildiği konusu tamamen bir iddiadan ibarettir. Şimdiye kadar gerek ilçe merkezinde ve gerek kırsal mahallelerimizde olsun yıkama ve kefenleme konusunda bekletilen hiç bir cenaze olmamıştır. Sayın vekilimizin TBMM'ye taşıdığı konuya vakıf olmadığını ifade etmek isterim. Belediyemiz bünyesinde iki adet cenaze nakil aracı bulunmaktadır. Bu araçlardan biri tam teşekkülü mobil cenaze yıkama aracı olup içinde iki kişilik soğutuculu morg bulunmaktadır. Mobil cenaze yıkama ve nakil aracımızı ilçe sınırları dahilinde olan her yere ücretsiz olarak gönderiyoruz."

'HALKIMIZIN HASSASİYETİNE DUYARLIYIZ'
Bayık, açıklamasında ayrıca vefat eden kadınlar için dini vecibelerin yerine getirilmesi hususunda gerekli personel ihtiyacının karşılanması için belediye olarak daha önceden de çalışmalarının olduğunu belirtti.
Bayık, "İlçe merkezinde kadın görevli temin etme çalışmalarımızın olmasına ve bunu duyurmamıza rağmen herhangi bir başvuru olmamıştır. Bunun başlıca nedenleri de özellikle vefat eden kadınların yakınları tarafından yıkanmak istenmesidir. Bir diğer husus ise para veya maaş bedeli karşılığında cenaze yıkamanın toplum içerisinde ayıp görülmesi ve cenaze yıkamaya karşı meydana gelebilecek olumsuz psikolojik bir etkiden kaynaklanmaktadır" dedi.
Bayık, Hilvan'da vefat eden kadınların yıkanıp kefenlenmesi ve bu yöndeki ihtiyaçların karşılanabilmesi için ilçe müftülüğünce veya halk eğitim merkezlerince açılabilecek kadın gassal kurslarına katılım gösterenleri değerlendirebileceklerini de sözlerine ekledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Başkan Bayık, Tanal'ın İddialarını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement