Başkan Çelik, Ticaret Odasının Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik, Ticaret Odasının Konuğu Oldu

Başkan Çelik, Ticaret Odasının Konuğu Oldu

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının konuğu oldu.

28.01.2015 15:37

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının konuğu oldu.

Geçtiğimiz akşam Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2015 yılı ilk meclis toplantısına katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesinin çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgilendirdi. Yapılan tüm görevlerde en önemli olan hususun hayır ile yad edilmek olduğunu vurgulayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Öncelikle Odamızın misafiri olarak bizleri kabul etmenizden dolayı başta değerli Başkanımız Yaşar Coşkun olmak üzere tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sözlerime başlamadan önce rahmetli Bülent Koşmaz' ı saygıyla anıyorum. Bu tür görevlerde önemli olan hayırla yad edilebilmektir. Ne mutlu ki değerli büyüğümüz ardında güzel eserler, güzel izler bıraktı. Bu gün de bütün Manisa, hangi parti, hangi görüşten olursa olsun herkes kendisini rahmet ve minnetle anıyor. Şuan içerisinde bulunduğumuz binanın yapılmasında da büyük emeklerinin olduğunu biliyorum. Bu vesile ile bir kez daha kendisini şükran ve rahmetle anıyorum. Hepinizin bildiği gibi Manisa büyükşehir oldu. Bununla birlikte merkezde Yunus Emre ve Şehzadeler olmak üzere iki ilçemiz kuruldu. Rabbim nasip etti 30 Mart yerel seçimlerinden sonra bende Şehzadeler ilçesinin kurucu Belediye Başkanı oldum. Büyükşehir yasası ile birlikte Manisa' da 3 tane yeni belediye kuruldu. Yine yasa ile birlikte İl Özel İdaresi, Manisa Belediyesi ve Belde Belediyeleri lav olmuştu. Bizler için bir belediyenin kurucu başkanı olmak. Özellikle de Şehzadeler şehri Manisa'nın Şehzadelerinden ismini almış olan bir belediyenin kurucu başkanı olmak büyük bir onurdur" dedi.

Kurucu belediye başkanı olmanın onuru ve gururunun yanı sıra bir takım zorlukları da olduğunu kaydeden Çelik, "Özellikle de devir tasfiye komisyonun Belediyelerimiz ihtiyaçlarından uzak ve haksız bir paylaşım yaptığı için de bizim zorluklarımız daha da arttı. Göreve başladığımız gün itibarı ile Şehzadeler Belediyesi olarak kullanılacak olan bir bina dahi yoktu. İlk birkaç ayımızı Şehzadeler Kaymakamımızın bize tahsis ettiği, kaymakamlığın üst katındaki iki odada geçirdik ve Şehzadeler Belediyemizi bu iki odada kurmaya başladık. Sizler de çok iyi bilirsiniz ki bir işletmeyi kurmak ve işler hale getirmek en erken 6 ay gibi bir zamanda gerçekleşir. Bizde 165 bin vatandaşımıza hizmet verecek olan devasa bir işletmeyi iki odada kurduk. Hızlı bir çalışma ile eldeki imkanları da göz önünde bulundurarak kiralama yöntemi ile belediyemizin birimlerini işler hale getirmeye çalıştık. Tam o esnada Ticaret odamız yeni binasına taşınmıştı bizler için çok güzel olmuştu. Hemen ben ve arkadaşlarım şuan içerisinde hizmet verdiğimiz binayı kiralamak için çalışmalar yaptık. Kiralama konusunda yine değerli büyüğümüz Bülent Koşmaz'ın bizlere büyük destekleri olmuştur. Kiralama sürecinde bizlere destek olan değerli başkanıma başkan yardımcılarına ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diyerek Belediye olarak yapılan hizmetleri meclis üyeleri ile paylaştı.

"BİZİM GÖNLÜMÜZDE AYRI BİR YERİNİZ VAR"

Konuşmaların ardından söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun, "Öncelikle sizi meclisimizde ağırlamaktan dolayı, yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarım adına size çok teşekkür ediyorum. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Siz kişisel olarak her ne kadar hedefim yok deseniz de, bu hedefi kader sizin önünüze açacaktır. Mümtaz kişiliğiniz ile siz buna gerçekten layıksınız. Kişiliğiniz, yaklaşımınız ve sempatiniz ile bizim gönlümüzde ayrı bir yerinizin olduğunu bilmenizi isteriz. Bizleri kırmayarak aramızda olduğunuz için tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e 'Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı vardır' diyerek kahve fincan takımı hediye etti. Daha sonrasında Başkan Çelik meclis üyeleri ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik, Ticaret Odasının Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement