Başkan Doğan Hocalı Şehitleri Anıtında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan Hocalı Şehitleri Anıtında İncelemelerde Bulundu

Başkan Doğan Hocalı Şehitleri Anıtında İncelemelerde Bulundu

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Azerbaycan Hocalı Şehitleri Anıtının yapılacağı Yenişehir Mahallesi’ndeki yerde incelemelerde bulundu.

18.01.2015 08:33

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Azerbaycan Hocalı Şehitleri Anıtının yapılacağı Yenişehir Mahallesi'ndeki yerde incelemelerde bulundu.

Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamda 106'sı kadın, 83'ü çocuk toplam 613 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği olayın gelecek nesiller tarafından hatırlanması için İzmit Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan Azerbaycan Hocalı Şehitleri Anıtının yerinde incelemelerde bulunan Başkan Doğan, "Azerbaycan'la iki farklı devletin insanları olmamıza rağmen, et ve tırnak gibi kardeşiz. Onların tırnağına bir şey batsa burada bizim canımız acır. Şimdiye kadar İzmit Belediyesi olarak tarih bilincini hissettirmek amacıyla şehre kazandırdığımız sayısız eserden sonra şimdi de Can Azerbaycanlılarımız için Hocalıdaki şehitlerin anısına Azerbaycan Hocalı Şehitler Anıtı ile Aliyev Hatıra Ormanı'nın yapılması için çalışmalara başladık. Şehitler Anıtını katlamanın yıl dönümü olan 26 Şubat'ta hizmete açmayı planlıyoruz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan Hocalı Şehitleri Anıtında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika


Advertisement