Başkan Düzlü, "Karar Projeyi Etkilemez" - Son Dakika
Yerel

Başkan Düzlü, "Karar Projeyi Etkilemez"

Başkan Düzlü, "Karar Projeyi Etkilemez"

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Filyos Vadi Projesi ile ilgili olarak eksikliğin söz konusu olması halinde gerekli düzeltmeler yapılarak tamamlanacağını söyledi.

30.01.2014 10:20

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Filyos Vadi Projesi ile ilgili olarak eksikliğin söz konusu olması halinde gerekli düzeltmeler yapılarak tamamlanacağını söyledi.

Başkan Düzlü açıklamasında şöyle dedi; " Filyos Projesi sadece Serbest Bölgeden ibaret olan bir proje değildir. Havaalanı, Bölünmüş yollar, demiryolu hattı ıslahı, Organize Sanayi Bölgesi, Üniversite, Serbest Bölge, Endüstri Bölgesi, Filyos Limanı, Liman Geri Saha Düzenlemeleri hepsi bir bütün olarak 'Filyos Projesi'ni oluşturmaktadır. Serbest Bölge ve Endüstri Bölgesi'nin tespiti ve ilanı usule uygun olarak yapılmıştır. Serbest Bölge Saltukova'da bulunan Filyos 2 Köprüsünden başlayarak Çaycuma istikametine doğru yaklaşık kuş uçumu 8 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır. Bu alan için yapılan 'Acele Kamulaştırma' işlemlerine itiraz olduğunu ve davalar açıldığını biliyorum. Kararı görmedim, ama bu noktada kamulaştırma işleminin usule uygun olmaması sebebiyle Danıştay tarafından iptal edildiğini tahmin etmekteyim. Sırf muhalefet olsun' diye yapılan açıklamaları gördükçe konuya ne kadar uzak ve ilgisiz olduğumuzu görmek beni üzüyor. Hele hele bilgisi olması gereken kişilerin bile yaptığı yorumlara anlam veremiyorum. Seçim dönemlerinde adaylara şirin görünmek, bulunduğu ortamda kapılar kendilerine kapandığı için bekçilik yapacakları yeni kapı arayanlar gördüğüm kadarıyla böyle fırsatları kaçırmıyor. İlgili kurumlarda kapı kapı dolanarak evrak takip ettiğimiz, bakanlıkların kapısında nöbet tuttuğumuz, dönemin bakanı, hemşehrimiz Hasan Gemici'nin de söylediği gibi ('Ankara'da bakanlık raflarında Filyos Projesi diye bir proje bulamadım' demişti) söylemden öteye gitmeyen, ama bugün somut olarak projesi hazırlanarak 2014 yılı yatırım programında en fazla ödenek ile yer alan, Filyos Projesi'nin olmazsa olmazı Filyos Limanı ihalesinin yapılması için önünde hiçbir engel kalmamıştır. Kamulaştırma işleminde bir eksiklik söz konusu ise, bunlar gerekli düzeltmeler yapılarak tamamlanır. İptal kararı, liman ihale veya inşaatını etkilemez, sadece sedde yapımını ilgilendireceğini düşünüyorum. Bulunduğumuz bölgeye faydalı olacak açıklama ve yorumlar yapmak, bölgesini düşünenlerin en önemli ve öncelikli görevidir. Bu duygular ile hareket edilmesi bölgemizin faydasına olacaktır." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Düzlü, 'Karar Projeyi Etkilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement