Başkan Ertürk Farkındalık İçin Tüm Organlarını Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Ertürk Farkındalık İçin Tüm Organlarını Bağışladı

Başkan Ertürk Farkındalık İçin Tüm Organlarını Bağışladı

Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak istediğini belirten Ankara'nın Kazan İlçesi Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Maviay Masası'nda organ bağışı konusunda bilgilendirme amaçlı açılan standı ziyaret ederek bilgi aldı, tüm organlarını bağışladığını açıkladı.

16.12.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak istediğini belirten Ankara'nın Kazan İlçesi Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Maviay Masası'nda organ bağışı konusunda bilgilendirme amaçlı açılan standı ziyaret ederek bilgi aldı, tüm organlarını bağışladığını açıkladı. Kaymakam Murat Duru da tüm daha önce tüm organlarını bağışladığını hatırlattı.

Vatandaşları organ nakli konusunda bilgilendirmek, organ bağışçısı sayısını arttırma ve bu konuda Kazan'da farkındalık yaratmak isteyen Kazan Belediyesi, Kazan Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte Kazan Belediyesi Maviay masasında stant açtı. Bu kapsamda organ bağışı konusunda vatandaşların yanlış inanışları konusunda bilgilendirme yapıldı. Beyin ölümü ile bitkisel yaşam arasında farklılık olduğunu kaydeden uzmanlar, hastaların bitkisel hayatta veya komada iken hayata dönme ihtimali olduğunu, anacak beyin ölümü gerçekleşmiş hastanın tekrar hayata dönmesinin mümkün olmadığını kaydettiler. Uzmanlar, hastane ortamında beyin ölümü gerçekleşenlerin organlarının kabul edildiğini kaydettiler.

Stanttı ziyaret ederek organ bağında bulunan ilk isim, Şeyma Kuruçay oldu. Belediye Başkanı Ertürk, Kuruçay'ı duyarlılığından dolayı çeyrek altınla ödüllendirdi. Daha sonra Başkan Ertürk te tüm organlarını bağışladığını açıkladı. Ertürk'ün ardından bağışçı sayısı 15'i buldu. Kaymakam Murat Duru ise Kırklareli'nin Vize ilçesi'nde görev yaptığı sırada tüm organlarını bağışladığını belirtirken, "İnanıcımıza göre iyi evlat yetiştiren, eser bırakan ilim adamlarımızın amel defterleri kapanmazmış. Ben öyle inanıyorum ki organ bağışında bulunanların da amel defterlerinin kapanmayacağı. Çünkü bir can, hatta birkaç can kurtarıyor ve o kişilerin hayır duasını alıyor" dedi.

Organ bağışı konusunda açıklamada bulurnan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Er yada geç şu fani dünyadan göç edeceğiz. Ama insani ve islami açıdan son görevimizi yapmamız açısından bu konuda duyarlı davranmak önemli. Yanlış inanışlardan dolayı halkımız bu konuda çekimser davranıyor. Tabloya bakıyorum da, bu konuda daha çok çalışmamız gerektiğini görüyorum. Gerek yöneticiler, gerek sağlıkçılar ve gerekse din görevlilerin birlikte bir çalışmasıyla ön yargıların kırılacağı ve duyarlılığın artacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Ertürk Farkındalık İçin Tüm Organlarını Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement