Başkan Gökçek Haymana Köylerinde - Son Dakika
Yerel

Başkan Gökçek Haymana Köylerinde

Başkan Gökçek Haymana Köylerinde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymanalı köylülerle buluştu, dertlerini dinledi, köylere yönelik projelerini anlattı.

17.03.2014 19:54

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymanalı köylülerle buluştu, dertlerini dinledi, köylere yönelik projelerini anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymana'nın Altıpınar Köyü'nde civar köylerden de toplanarak kendisini dinlemeye gelen çiftçilere, 30 Mart'tan sonra İl Özel İdaresi yerine görev yapacaklarını hatırlatarak tarım ve hayvancılık projelerini anlattı. Başkan Gökçek, bu bağlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara'daki tarım ve hayvancılık faaliyetleri için her türlü desteği vermek istediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Bunun için belediyenin şirketleri etrafımızdaki 17 çevre ilçede görevlendirilecek. Onlar hem yatırımları teşvik etsinler, hem yetiştirilecek olan ürünleri ve hayvancılığı yönlendirsinler, hem de ilçelere belli bir takım tesisleri kursunlar. Diyelim ki soğuk hava deposu, ambalaj tesisleri, küçük fabrikalar, bunları Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 12 şirketi var, bu şirketler yapsın. Bu sayede de köylü daha çok kazansın. Açmış olduğumuz tesiste para kazanılmaya başlandığında köylüler bir an önce kooperatif kursun, biz belediye olarak o kooperatife devredelim, mal da sizin olsun, her şey de sizin olsun, siz para kazanın."

Başkan Gökçek konuşmasında tarımda destek verecekleri ürünlerden biri olan aspir bitkisi ile ilgili projelerini de anlatırken, bu bitkinin hem yağından hem küsbesinden faydalanıldığının altını çizdi. Başkan Gökçek, köylülerin su talepleri için destek sözü verirken yol sorunları için ise "Yol yapmak bizim görevimiz" diye konuştu.

"CHP ADAYI BOL MİKTARDA ATIYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuşmasında yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde de bulundu. "Benim bir rakibim var, CHP adayı, bol miktarda atıyor, her şey bedava diyor, tam bir palavra, Bugün TV'de yakaladım; 'hangi parayla yapacaksın?'diye sordum... Dedi ki 'imar rantıyla', hangi kanunun hangi maddesinde yazıyor? Hepsi palavra" diyen Başkan Gökçek şöyle devam etti:

"Bunun niye anlatıyorum; 'Melih Gökçek en çok oy verene hizmet edeceğim' dedi diyor. Yalanın daniskası. Ben dedim ki; 17 ilçenin, 17'sine de hizmet getireceğim, bunu 5 senede yapacağım ama hangisinden başlayayım, herkes diyor ki; 'önce benden başla', bir ölçü koyduk ortaya, dedik ki; 'en fazla oyu bize hangi ilçe yüzde olarak verirse bismillah ondan başlayalım'. Hatırlayın geçen seçimde yüzde 71.5 vermiştiniz, yüzde 75 verin alın birinciliği, sizden başlayalım. Azalırsa hizmet vermeyeceğiz diye bir şey yok, hizmet gene gelecek Allah'ın izniyle ama geride kalma öne al."

HAYATIMI ANKARAYA ADADIM"

Rakiplerinin kendisinin Ankaralı olmadığı yönünde propagandalar yaptığına dikkat çeken Başkan Gökçek, "Ben Ankara'da Keçiören'de doğdum, büyüdüm, babam Halfetili, Ankara'da doğup, senelerce belediye başkanlığı yaparak hayatını Ankara'ya adamış bir adamım" dedi.

Aynı grupların "Melih Gökçek doğuya, Güneydoğu'ya niye yardım yapıyorsun" diyerek de bölücülük yapmaya başladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, "Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Allah'ın izniyle, her türlü mücadeleyi, görevi birlikte yapacağız, bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacak" diye konuştu.

Başkan Gökçek son dönemde ortaya çıkan kasetlerle ilgili olarak da, "Gezi olayları, ODTÜ olayları, montaj kasetler yetmedi, ayın 25, 27'sinden sonra yeni bir kaset çıkacak lafı çıkardılar, kaset maset dinlemiyor bu millet" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Gökçek Haymana Köylerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement