Başkan Gümrükçüoğlu Kızının Kurbanını Kızılay'a Bağışladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Gümrükçüoğlu Kızının Kurbanını Kızılay'a Bağışladı

Başkan Gümrükçüoğlu Kızının Kurbanını Kızılay\'a Bağışladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kendisini ziyaret eden Kızılay heyetine kızı adına kurban bağışında bulundu.

30.09.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kendisini ziyaret eden Kızılay heyetine kızı adına kurban bağışında bulundu.

Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, Kızılay Trabzon Kan Merkezi Müdürü Dr. Hatice Tok ve Kızılay Trabzon Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gülay Ateş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret ederek Kızılay'ın Trabzon'da gerçekleştirdiği kurban bağışı ve kan toplama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyarette yaptığı değerlendirmede Kızılay'ın Trabzon'da topladığı kan bağışındaki artışın önemine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, "Burada Kızılay'ımız bize Trabzon'un son bir yıldaki kan bağışı tablosunu arz etti. Ben bu tablo karşısında yetkililere şükranlarımı sunmayı borç bildim. Trabzon'da 2013 yılında 23 bin 866 ünite kan toplanırken 2014 yılında bugüne kadar 32 bin 211 ünite kan toplanmış. Kızılay'ımız Yüzde 35'lik artışla çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Bu konuda kendilerine teşekkür ederken Trabzon'da yaşayan tüm bölge halkına da tekrar şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bu bağışları daha da arttırarak devam etmelerinin insan hayatını kurtarmakta en büyük adım olduğunu tekrar Trabzon halkı ile paylaşmak istiyorum. Bu çerçevede Kızılay'ımızın gösterdikleri faaliyetlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkan ve faaliyetleri ile birlikte, Kızılay'ımızın tüm çalışanları ve Dr. Dila Hanım, Dr. Hatice Hanım ve Sayın Gülay Hanım ile birlikte olacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

Ziyarette Kızılay'a kan bağışında bulunmayı da ihmal etmeyen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon halkının bağışlarını Kızılay'a yönlendirmelerini istedi. Kızılay'ın din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin tüm dünyada herkesin yardımına koştuğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Kızılay'ımızın yetkilileri bizleri kurban bayramı dolayısıyla ziyaret ettiler. Benim bir kız evladım var. Bilge Hilal Gümrükçüoğlu. Bir Kızılay hayranıdır, her yıl kurban bağışında Kızılay'ın abonesidir. Bu yılda kurban bağışını benden Kızılay'a yapmamı rica etmişti. Kendisinin kurban bağışını ben şimdi Kızılay'a, buraya teşrif etmiş olan kıymetli heyete, Dr. Dila Hanıma takdim ediyorum. Aynı zamanda da tüm vatandaşlarımın; dünyanın her köşesinde, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, insanlık aşığı olarak hizmete koşan, nerede her hangi bir savaşın mağduriyeti varsa, onların yanına ilk koşan uluslararası kuruluş olan Kızılay'a kurban bağışlarını yönlendirmelerini özellikle tavsiye ediyorum ve kendilerinin tüm insanlığa hizmetlerinin devamın da başarılar diliyorum."

Gümrükçüoğlu'nun kızı adına yaptığı kurban bağışını kabul eden Dr. Dila Baran ise Başkan Gümrükçüoğlu'nun Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı görevindeki çalışmalarına dikkat çekerek "Biz sizlerle beraber olmaktan ve vekaletinizi almaktan çok gurur duyduk. Sizin gibi kan hizmetlerine öncülük yapan bir hekim ağabeyimizle beraber aynı şehirde hizmet yapmaktan onur duyuyorum. Kan hizmetlerinde bu kadar atılım yapmamızın asıl mimarı sizlersiniz, destekleriniz ötürü şükranlarımızı sunuyorum. Biz Kızılay olarak sizlerin destekleri ile bu hizmetlerimizi daha ileriye taşıyacağız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Gümrükçüoğlu Kızının Kurbanını Kızılay'a Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement