Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, Mahalle Hizmetlerini İnceledi - Son Dakika
Yerel

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, Mahalle Hizmetlerini İnceledi

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, Mahalle Hizmetlerini İnceledi

Battalgazi Belediye Başkanı Selehattin Gürkan, Çolakoğlu mahallesinde yapılan hizmetleri yerinde inceledi.

07.11.2015 17:20  Güncelleme: 17:45

Battalgazi Belediye Başkanı Selehattin Gürkan, Çolakoğlu Mahallesinde yapılan hizmetleri yerinde inceledi.

Belediye Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte bölgede yaptığı incelemelerde vatandaşlarla bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bölgeye hizmet vermek için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Çolakoğlu, Ağılyazı, Adagören ve bölgede programa alınan 16 kilometrelik yol çalışmaları sürüyor. 6 bin 500 metrelik yol çalışması tamamlanan bölgede çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vatandaşlarla bir araya geldi. Yıllardır bekledikleri hizmetleri almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi. Çolakoğlu Mahalle muhtarı Şahin Çolakoğlu yaptığı konuşmada, Battalgazi Belediyesinin yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Selahattin Gürkan'a teşekkür etti. Mahallelerinin yıllardan beri hizmet alamadığını anımsatan Çolakoğlu, "Daha önce İl Özel İdaresine bağlı olmamıza rağmen istediğimiz hizmeti bir türlü alamıyorduk. Malatya'mız bir buçuk yıl önce Büyükşehir olduktan sonra hizmetler hızla gelmeye başladı. Özellikle Battalgazi Belediyemiz yol ve altyapı çalışmalarıyla arzuladığımız hizmetleri getirmeye başladı" diye konuştu. Battalgazi'nin çehresinin değiştiğine hep birlikte şahit olduklarını dile getiren Muhtar Çolak, "Selahattin Gürkan Başkanımız ve ekibinin çalışmalarından dolayı oldukça memnunuz. Mahalle sakinlerimiz adına getirdiği hizmetler adına Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Hizmetler geldi ancak yeni bazı eksikliklerimiz söz konusu. Umarım en kısa sürede bu eksikliklerde giderilir. Ulaşım konusundaki sıkıntılar yol olmamasından dolayı çözülemiyordu. Ancak şükürler olsun yol problemimiz halloldu. Kendisinden ve ekibinden Allah razı olsun" şeklinde konuştu. Adagören Mahalle Muhtarı Şeref Doğan ise Battalgazi Belediye Başkanı Gürkanın ayrımcılık yapmadan hizmet ettiğini belirtti. Doğan, "Kendisinden ve çalışmalarından dolayı biz çok memnunuz. Kendisiyle istediğimiz zaman görüşebiliyoruz. Sorun ve sıkıntılarımızı aktarabiliyoruz. Yapılan hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise ilçeye bağlı 102 mahalledeki sorunların giderilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Gürkan, "Battalgazi tarihiyle müsemma bir yer, tarihiyle özdeşleşmiş bir memleket" diye konuştu. Battalgazi'nin 7 Haziran seçimlerinde metropol ilçeler arasında rekor kırdığını ifade eden Gürkan, "2004 yılında belediye başkanı olduğumda ilk işim Malatya'mızın Büyükşehir olmasının alt zeminini başlatmak oldu. Memleketimizin çocukları okuyabilsin diye Çolakoğlu, Yarımcahan, Kuluşağı, Ağılyazı Boran ve Toygar köylerine Belediye otobüsünü gönderdik. Yoğun bakımdaki bir belediyede tüm sıkıntılara rağmen çocuklarımızın okuması için olağanüstü bir çalışma sergiledik. Bir çivi bir nal, bir nal bir at, bir at bir yiğit, bir yiğit bir ülke kurtarır anlayışı ile çalışmalarımızda ayrıntılara hep önem verdik. O dönemler köy olup şimdi mahalle haline gelen bu yerlere hizmet gelme noktasında kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Hizmetlerimiz kesinlikle gelecektir. Gelmekle kalmayıp verdiğimiz bu hizmetler Türkiye genelinde de standart haline gelecektir" diye konuştu.

'Battalgazi mazisine layık istikbale hazırlanacak' sloganı ile yola çıktıklarını hatırlatan Gürkan, eski Malatya'da alt yapıda Türkiye rekorunun kendilerine ait olduğunu söyledi. Türkiye'de yine ilk kültür ve tarih envanterini gerçekleştiren belediyenin de Battalgazi Belediyesi olduğunu vurgulayan Gürkan, "Türkiye'de üniversite kurma noktasında ilk teşebbüs eden ve iki fakülte 5 yüksek okul açan ilk belediye biziz. Bin dönüme yakın yer ve 100 ev alıp üniversiteye devri biz gerçekleştirdik. Şu anda Battalgazi Belediyesi yüz yıllık bir belediyede hangi ağır iş makineleri varsa, yüz yıllık bir belediyede ne varsa bizim belediyemizde de hepsinin altyapısı hazırlanmıştır. Asfalt fabrikamız, Konkasör ünitemiz faaliyete geçti" ifadelerine yer verdi. Çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler sunan Başkan Gürkan, "Bu yıl 300 kilometrenin üzerinde asfalt çalışması yaptık. Bununla birlikte 102 mahallemizde de çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki dönemde Allah nasip ederse asfalt fabrikamız faaliyete geçecek. Memleketimizde artık asfaltsız yol kalmayacak, parksız mahallemiz kalmayacak. Mahalle müzesi ve muhtarı evi olmayan mahallemiz kalamayacak. Şükürler olsun imkanlarımız eskisi gibi değil. Artık imkanlarımız çok daha fazla. İnşallah bu bölgelerimizde modern ve çağdaş anlamda yapılması gerekenler mutlaka yapılacaktır. Sizlerin görüşlerini her zaman alacağız. İmkanlarımız ve kaynaklarımız ölçüsünde vatandaşımıza en kaliteli hizmetleri sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, Mahalle Hizmetlerini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement