Başkan Karabağ: "Düşük Bütçeyle İyi İşler Yaptık" - Son Dakika
Yerel

Başkan Karabağ: "Düşük Bütçeyle İyi İşler Yaptık"

Başkan Karabağ: "Düşük Bütçeyle İyi İşler Yaptık"

Bayraklı Belediyesi Ekim ayı 3. olağan meclis toplantısında belediyenin 2016 bütçesi görüşüldü.

10.10.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi Ekim ayı 3. olağan meclis toplantısında belediyenin 2016 bütçesi görüşüldü. Toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yaptığı konuşma damga vurdu. Başkan Karabağ, "Yeni kurulan, ayırılan belediyelerin haline bakın. Bir de Bayraklı'ya bakın. Yaptığı işler, işçisine memuruna ücretlerin zamanında verilme yeteneği ve kamudaki görüntüsü, temizliği, çevre bakımı, parklarıyla herkesin İzmir'de konuştuğu bir belediyeyiz. Dışarıdan gelen Ankaralı, İstanbullu vatandaşların da gördüğü bu. Düşük bütçeyle harikalar yaratan bir belediyeyiz. Bu personeli çok konuşacaksınız, bizleri çok arayacaksınız" dedi.

Toplantıda CHP ve AK Partili meclis üyeleri bütçeyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Son olarak ise Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ söz aldı. Bütünşehir yasasıyla yerel yönetimlerin zayıflatıldığını belirten Başkan Karabağ, "Gelinen noktada yerel yönetimler bu dönem sanılanın aksine zayıflatılmıştır. Fransa'dan binlerce belediye var. Seçim sonrası bu yasanın revize edilmesi şart. Bizim çektiğimiz sıkıntıyı burada bir Allah bir biz biliriz. Ay sonlarını nasıl getireceğiz diye düşünüyoruz. Bu gelirlerle, bu yetkisizlikle işler zor. Şimdi bu mecliste saatlerce konuşuyoruz ne oluyor? Bu karalar Büyükşehir'e gidiyor. ya kabul ettik ya reddettik. Bazıları oradaki planlama dairesinde bürokratların elinden geri dönüyor. Bu kadar yetkisiz, kaynaksız ilçe belediyeleri yaratıldı. Bu değişmeden burada kendi kendimizi avutmaktan başka bir şey yapmıyoruz" diye konuştu.

"BU MESELE PARTİLER ÜSTÜ"

Başkan Karabağ, yerel yönetimlerin yaşadığı bu sıkıntının partiler üstü bir mesele olduğunu vurguladı. "Bu yasanın mutlaka değişmesi lazım" diyen Başkan Karabağ, şunları söyledi: "Bize gelecek olan paranın yüzde 40'ı büyükşehirin kasasına giriyor. Biz hiç görmüyoruz. Büyükşehir Başkanları siyasi görüşü ne olursa olsun kendi programını yapıyor. Bu meclislerin yasaları hazırlanmış ki bizden kesilen paraların hesabını, denetimini ilgili ilçe belediyesi yatırım olarak geri dönmesi konusunda hiçbir hak ve yetki sahibi değil. Sistemi değiştirmemiz lazım. Mesele parti meselesi de değil. AK Partili ilçe belediyeleri de belki yarın AKP iktidardan düştüğü an gerçeklerle daha rahat yüzleşecek."

"ÇOK ARAYACAKSINIZ"

Bayraklı Belediyesi'nin yeni kurulan belediyelerle arasında büyük bir farkı olduğunu dikkat çeken Başkan Karabağ, yaptıkları işlerle herkesin konuştuğu bir belediye yarattıkları söyledi. Karabağ, şöyle devam etti: "Düşük bütçeye rağmen Bayraklı Belediyesi harikalar yarattı. Beni çok arayacaksınız. Bu personeli çok konuşacaksınız, bizleri çok arayacaksınız. Bu yasayla bu iş olmaz. Belediyeler çok küçük bırakılmış, göstermelik belediyelerdir. Bu gelirlerle bu iş olmaz. Bayraklı'da emlak gelirleri de düşük olduğu için bütçelerde mevcut sistem içerisinde daha da az geliyor. İleride siyasi hayatı bir kenara bırakırsam siz bu iki dönemi çok konuşacaksınız. Yeni kurulan, ayırılan belediyelerin haline bakın. Bir de Bayraklı'ya bakın. Yaptığı işler, işçisine memuruna verdiği ücretlerin zamanında verilme yeteneği ve kamudaki görüntüsü temizliği, çevre bakımı, parklarıyla herkesin İzmir'de konuştuğu bir belediye. Dışarıdan gelen Ankaralı, İstanbullu vatandaşların da gördüğü bu. Bu düşük bütçeyle harikalar yaratan bir belediyeyiz. Bu personeli çok konuşacaksınız, bizleri çok arayacaksınız. Dilerim sağlık içinde bir ömür geçiririz bu günleri görürüz."

Konuşmaların ardından 2016 bütçesi CHP'li meclis üyelerinin kabul AKP'li meclis üyelerinin ret oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karabağ: 'Düşük Bütçeyle İyi İşler Yaptık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement