Osmancık Belediye Başkanı Karataş Çorum'u Temsil Edecek - Son Dakika
Ekonomi

Osmancık Belediye Başkanı Karataş Çorum'u Temsil Edecek

Osmancık Belediye Başkanı Karataş Çorum\'u Temsil Edecek

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Türkiye Belediyeler Birliği Çorum Temsilciliği'ne seçildi.

30.04.2014 20:24  Güncelleme: 20:30

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş Türkiye Belediye Birliği Meclisi’nde görev yapmak üzere seçildi.

Çorum Merkez Turgut Özal İş Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde görev yapacak asıl ve yedek üyeler oy birliği ile seçildi.  
Türkiye’de belediyelerin en üst çatısı konumunda bulunan Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Çorum’u temsil edecek asil ve yedek meclis üyelerini belirlemek üzere seçim yapıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’ne üye seçimi için gerçekleştirilen toplantıya Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Başkanlık etti. 
Toplantıya Çorum’un ilçe Belediye Başkanları ile ilçelerde görev yapan belediye meclis üyeleri katıldı.  Türkiye’deki Belediyelerin en üst çatısı konumunda olan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün doğal üye olduğu Türkiye Belediyeler Birliği Meclis yapılan seçim sonucunda Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Alaca Belediye Başkanı Muammet Esat Eyvaz ile İskilip Belediye Meclis Üyesi Murat Önder asil üyeliklere, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz ile Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ise yedek üyeliklere oy birliğiyle seçildiler. Toplantıda Türkiye Belediyeler Meclisi hakkında bilgiler veren Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’de belediyelerin  çatısı konumunda bulunan Türkiye Belediyeler Birliğinin belediyelerin sorun ve taleplerinin yetkililere aktarılması, belediyelerle ilgili yeni projeler hazırlanmasına öncülük eden adeta ‘hafıza merkezi’ gibi görev yapan bir birlik olduğunu söyledi. Türkiye’deki tüm belediyelerin bu birliğin doğal üyesi olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, birliğin belediyelerin ortak hafızası olduğunu kaydetti. Külcü’nün konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Başkan Külcü, geçmiş dönemlerden gelen bir teamül gereği nüfusu en fazla olan 4 ilçe belediye başkanının birlik meclisinde görev almasını önerdi. Külcü’nün bu teklifi katılımcılar tarafından da uygun bulunması üzerine Çorum’da nüfusu en fazla olan ilçelerden Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Alaca Belediye Başkanı Muammet Esat Eyvaz ile İskilip Belediye Meclis Üyesi Murat Önder, birlik meclisi asil üyeliklerine Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz ile Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ise yedek üyelikler için önerildiler. Yapılan seçim sonucunda Başkan Külcü tarafından öneriler liste oy birliğiyle kabul edildi.


Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Osmancık Belediye Başkanı Karataş Çorum'u Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement