Başkan Kurt'tan Sendikalara da İşçilere de Eleştiri - Son Dakika
Yerel

Başkan Kurt'tan Sendikalara da İşçilere de Eleştiri

Başkan Kurt\'tan Sendikalara da İşçilere de Eleştiri

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazandığı takdirde sendikasız işçi kalamayacağını söylediğinde işçilerin güldüğünü anımsatarak, “Odunpazarı’nda şu anda taşeron dahil sendikasız işçi kalmamıştır.

02.08.2014 17:05

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazandığı takdirde sendikasız işçi kalamayacağını söylediğinde işçilerin güldüğünü anımsatarak, "Odunpazarı'nda şu anda taşeron dahil sendikasız işçi kalmamıştır. 2 yıl içinde Odunpazarı'nda taşeron işçiliği bitireceğiz. Bunu çok net bir şeklide söylüyorum" dedi.

Belediye İş Sendikası Eskişehir Şubesi'nin 10. olağan genel kurul toplantısında konuşan Başkan Kurt, 12 yıldır bu ülkeyi ezici bir çoğunlukla idare eden hükümeti hala birtakım sorunları çözememişse ve çözüm için 2023'ü hedef gösteriyorsa burada bir terslik olduğunu belirtti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Asgari ücret açlık sınırının altında. Normal aldığınız ücret yoksulluk sınırının altında. Biz 3 ay önce seçime girdik. Odunpazarı Belediyesi'nde çalışan işçilerin yarısından fazlasından oy alamadık. Üstelik taşeronda çalışan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan, hiçbir hakkı hukuku tanınmayan işçilerin hiçbirinden oy alamadık. Böyle bir düzen, böyle bir sistem insan haklarına temelden aykırıdır. Bizim gibi yıllardır insan hakları savunuculuğu yapan insanların çıldırmasına neden olur. Böyle bir şey olmamalı" dedi.

"ODUNPAZARI'NDA TAŞERON İŞÇİLİĞİ BİTİRECEĞİZ"

Şubat ayında belediye başkanlığını kazandığı takdirde sendikasız işçi kalamayacak dediğinde işçilerin güldüğünü anımsatan Kurt, "Ne oldu şimdi Odunpazarı'nda şu anda taşeron dahil sendikasız işçi kalmamıştır. 2 yıl içinde Odunpazarı'nda taşeron işçiliği bitireceğiz. Bunu çok net bir şeklide söylüyorum. Ama öyle bir umutsuzluk var ki ülkede niçin böyle bir umutsuzluk var anlamıyorum. Uyuşmuş beyinler. İnsanlar bekliyor, birileri beni beslesin, birileri beni doyursun, birileri beni uçursun istiyor. Böyle bir şey olmaz. Emekçi arkadaşlarım yan yana durmazsa, dimdik durmazsa bu iş olmaz. Ama şunun farkında olun; bir şey değil, her şey değişir. Odunpazarı'nda 10 yıldır iktidar olan partinin başkanı gitti, Odunpazarı'nda herkes sendikalı oldu. Demek ki oluyor. Onun için umudunuzu yitirmeyin. Ben Odunpazarı Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarıma seslenirken diğer belediyelerde çalışan arkadaşlarıma da sesleniyorum. Kendi katilini besleyen, kendi katilini gazlayan bir mantık olmaz. Siz taşeron işçiliği en yüksek düzeye çıkaran, kiralık işçiliği ortaya koyan, geçici işçiliği yasaya koyan, sendikasızlaşmayı ana ilke haline getiren bir partiyi nasıl desteklersiniz? Böyle bir şey olmamalı. Bu insan yaradılışına aykırı ama ne yazık ki böyle. Artık bu işten vazgeçin" diye konuştu.

10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen ve bu konuda işçileri ve sendikacıları duyarlı olmaya çağıran Eskişehir Odunpazarı İlçe Belediye Başkanı Kazım Kurt, şu ifadeleri kullandı:

"10 Ağustos çok önemli. Eğer 10 Ağustos'ta da aynı zihniyete oy verecek olursanız dükkanları kapatın, sendikanız kalmaz. Sendikalar yalakalık kuyruğuna geçecek. Böyle bir şey olmaz. 10 Ağustos'tan sonra Başbakan cumhurbaşkanı olsun, sendikaların tamamı padişahın sendikası olur ve ne yazık ki hiçbiri hak alamaz. 40 milyonken 3,5 milyon insan hak alıyordu. Ne oldu şimdi? 75 milyonda 720 insan o da alıyorsa sizin aldığınıza hak mı denir? Ne verdilerse onu aldınız. Arada bir iki de Mevlana turu tamam. Bu işler böyle olmaz. İşçi sınıfı sınıfsa sınıflığını bilecek, sendikacı da temsilciliğini yaptığı sınıfın şanına uygun davranacak. Sabah gazetelerde okudum. TÜED Şube Başkanı Arif Duru hala aynı şikayetleri yapıyor, 40 yıldır yapıyor ve 40 yıldır bütün işçi emeklileri sağ partilere oy veriyor. Şimdi itiraz etmenin anlamı yok. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemeyiz. Farklı işler, değişik işler yapacağız. Dünya değişiyor. Türkiye de değişmeli ama geriye doğru değil. Biz kendimiz soldan yana, sosyal demokrasiden yana, işçi sınıfından yana partilerin dışında tutarsak hiçbir şey olmaz. Hiç kimse bireysel kurtuluşunu öne çıkarmamalı. Toplumsal anlamda ayağa kalkmazsak 10 Ağustos'ta Türkiye'de olumsuz bir sonuç çıkarsa hepimizin sonu kötüdür." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kurt'tan Sendikalara da İşçilere de Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement