Başkan Piriştina İddialara Yanıt Verdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Piriştina İddialara Yanıt Verdi

Başkan Piriştina İddialara Yanıt Verdi

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca’da devam eden olağanüstü kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

27.09.2014 21:32

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca'da devam eden olağanüstü kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu. Piriştina, "Bu süreçte kimseye 'imza ver ya da verme' demedim. Örgütün kararına saygılıyız" dedi. Piriştina, mevcut ilçe örgütüne 'başarısız' demenin doğru olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP İzmir'de ilçelerde başlayan olağanüstü kongre süreci devam ediyor. Konak ve Çiğli'nin ardından hareketliliğin yaşandığı Buca'da iddialara yanıt geldi. Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül'ü devirmek için imza toplayan isimlerin "baskılara dayanamayan ve işinden olma tehditleriyle karşılasan bazı delege arkadaşlar imzalarını geri çekmek zorunda kalmışlardır" sözlerini değerlendiren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Sağlık- Eğitim- Yerel Yönetim Politika Muhabirleri ve Danışmanları Derneği'nin (SEYEPDER) ziyaretinde konuşan Başkan Piriştina, "Dışarıdan gelen baskılar ya da kendi özel iradenizle bir şekilde örgütün içine karışılmış olan geçmişte örnekler olabilir. Bizim göreve geldiğimiz günden sonraki birinci ayımızda genel başkanımızla yaptığımız bir toplantı vardı. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları toplantısında bize talimat verildi. Bize 'kesinlikle örgütü dizayn etmeye kalkmayın, siz belediye başkanı seçildiniz, herkes size oy verdi. Verenin de vermeyenin de başkanısınız' dedi. Bu bize tavsiye değil talimattır. Buna uymayanlara da uymalarını tavsiye ederim. Benimle ilgili bu süreçte iki tip eleştiriler oldu. Birincisi 'niye müdahale etmiyorsun' diyenler ile ikincisi 'çok müdahale ediyorsun' diyenler gördüm. Benim belediyemde çalışan ve imza veren personel var. Birisi de çıkıp diyor ki 'belediyede çalışan 40 personelden beşi imza verdi, geri kalan 35'i niye vermedi' diyor. Bu gibi söylemlerin hiçbir altyapısı yok. Ben sadece dik duruyorum. Bu süreçte kimseye 'imza ver ya da verme' demedim. Örgütün kararına saygılıyız. Zaten böyle olmamız gerek. Zaten birçok yerde müdahale süreci oluyor. Çiğli'de yaşandı. İstediğin olmayınca da başkan için çok hoş bir durum olmuyor. Sonra başkan da özeleştiride bulundu. Aslında mümkün olduğunca örgüte destek vermek lazım. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum" dedi.

BAŞARISIZ GÖRMÜYORUM

Mevcut ilçe yönetiminin başarısız olduğu, bu yüzden olağanüstü imza sürecine gidildiği yönündeki değerlendirmeler hakkında da konuşan Piriştina, "2011 genel seçimlerinde AK Parti Buca'da 12 bin oy bizim önümüzdeydi. Biz 2014 yerel seçimlerinden sonra bu farkı kapatıp üstüne de 17 bin oy fark attık. Peki niye 20 bin oy fark atamadık? Bunu oturur konuşuruz. Buna 'başarısızlık' demek doğru değim. Yüzde 50 oranında oy alsan bunun 51'i, 55'i var. Bu değerlendirmelerin üst sınırı olmaz. Ama geriden gelip fark atmak bence başarıydı. Onu da küçümsememek lazım. Buna 'başarısızlık' demek emeğimize saygısızlık olur. Ben başarısızlık olarak görmüyorum" diye konuştu.

KİM GELİRSE GELSİN

Piriştina, parti örgütünün kademeleri ve yönetimi ile ilgili yaşanan gelişmelerle pek ilgilenmediğini söyledi. Piriştina, "Hiçbir CHP'li belediye başkanının örgütteki değişimden dolayı çalışmalarında aksama ya da artma olmaz. Göreve kim gelirse gelsin o belediye başkanı grup başkanı ve yönetimi ile koordineli çalışır. Herkesin görev ve yetkileri var. Üzerine düşeni insanlar yaparsa sorun kalmaz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Piriştina İddialara Yanıt Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement