Başkan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'den 30 Ağustos Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'den 30 Ağustos Mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

29.08.2015 16:59

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Büyükerşen, mesajında, "19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan ve 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Büyük Taarruzla son bulan Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın üzerinden 93 yıl geçti. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, yıllar süren savaşlarda büyük acılar çekmiş, yorulmuş bir ülkeden genç, güçlü ve aydınlık bir Cumhuriyet ülkesi kurdular. Türk ulusuyla birlikte, inancın, azmin, kararlılığın dünya üzerindeki en büyük destanlarından birini yazdılar. Bu destan çok uzun yıllar boyunca, ezilmiş, sömürülmüş, işgal edilmiş devletlere ve milletlere örnek oldu. 93 yıl sonra bugün, 30 Ağustos 1922'deki inanca, azme ve kararlılığa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Tarih boyunca, hiçbir güce boyun eğmemiş bir millet olarak, aynı cesareti ve gücü dünya var oldukça sürdüreceğimize olan inancım ve güvenim tamdır. Her gün şehit haberlerini içimiz kan ağlayarak aldığımız bu acı dolu günlerin de bir an önce son bulması ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm vatandaşlarıyla birlikte, barış, adalet ve mutluluk içinde geleceğe güvenle bakması en büyük temennimdir.Bu vesileyle, milletimizin ve tüm hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu ülke için canlarını veren tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'den 30 Ağustos Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement