Başkan Şükrü Karabalık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başkan Şükrü Karabalık Açıklaması

Başkan Şükrü Karabalık Açıklaması

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, başkanlık ettiği Temmuz ayı belediye meclis toplantısında, ilçede hiçbir şeyi eksiksiz ve takipsiz bırakmadıklarını kaydetti.

02.07.2013 14:35

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, başkanlık ettiği Temmuz ayı belediye meclis toplantısında, ilçede hiçbir şeyi eksiksiz ve takipsiz bırakmadıklarını kaydetti.

Kartepe Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısı meclis salonunda Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın başkanlığında gerçekleşti. Mazeretleri nedeniyle Hüseyin Bülbül, Hakan Bekil, Muharrem Genç, Engin Çakmak ve Hasan Cemil Altınkaya dışında eksiksiz toplanan Kartepe Belediye Meclisi, 14 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Bir önceki meclis toplantı tutanaklarının oylanması ardından müdürlük kadrolarına atama ile ilgili bilgilendirme yazısı okundu.

Gündem maddeleri arasında yer alan Plan Proje Müdürlüğü'nün Acısu, Eşme, Uzuntarla, Suadiye ve Kartepe planlama bölgesindeki imar planı değişikliği ile ilgili imar komisyonu raporları tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün dolu kadroda derece değişikliği oy birliği ile karara bağlandı. Meclis toplantısı Plan ve Proje Müdürlüğünün Sarımeşe, Maşukiye, Uzunçiftlik'de 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yeniden düzenlenmesi ile ilgili teklif yazılarının imar komisyonuna havale edilmesini oy birliği ile kabul etti.

İlçenin tanıtımına, kültür ve sanatına, turizmine, ekonomi ve sosyal yapısına katkı olacak, kent estetiğine uygun ve Kartepenin doğal güzelliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla ilçenin ana geçiş güzergahları, yapılacak plastik öğe ve anıt yapılması ile ilgili teklif yazısında 30. Meridyen Anıtı'nın İstasyon Mahallesine yapılması meclis üyelerince kabul gördü. Kazakburun, Konak Mahallesi ve Soğuksu Mahallesinde karayoluna cepheli alanlara konulacak öğelerin belirlenmesi için Türlü İşler ile Eğitim, Kültür, Spor ve Gençlik Komisyon üyelerinin işbirliğinde çalışma yapması için konunun komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Kartepe Belediyesi Türk Halk Oyunları ve Kartepe Çocuk Mehteran Takımları'nın Makedonya Gezisi ile Kartepe'nin köy ve mahalle muhtarlarının Karadeniz Gezisi ile ilgili teklif yazıları da oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyelerinin talebi doğrultusunda Kartepe Kent Merkezi Projesi'nin son durumu ile ilgili bilgileri aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat, gelinen süreci de tek tek anlattı. 378 hektarlık alanda kentsel dönüşüm kanunu uygulayan ilk belediye olduklarını kaydeden Holat, hazineden yerlerin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi ardından 2-3 ay içinde tapuların dağıtılıp sonbaharda ilk temel için kazmayı vuracaklarını kaydetti. Kent Merkezi Projesi'nin ilçe halkının istek ve ihtiyaçlarına karşılık verecek proje olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, "Bu projede hayata geçtiğinde ilk günden beri hedeflediğimiz Kartepe'de kazanılan paranın Kartepe'de harcanması da sağlanacak. Hukuksal engel çıkmadığı takdirde bu yıl temel atacağımız proje için 1 günümüz bile boş geçmedi. Halkımız için Kartepe'de hiçbir şey takipsiz ve eksiksiz bırakılmadı" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Şükrü Karabalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement