Başkan Tarhan'dan Sağduyu ve Barış Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tarhan'dan Sağduyu ve Barış Çağrısı

Başkan Tarhan\'dan Sağduyu ve Barış Çağrısı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle yaşanan acı süreçte halkı sağduyulu olmaya çağırarak, “Bu öfkenin yarınlarımıza zarar vereceğini unutmayalım. Duygularımızı ve aklımızı barış ve kardeşlik için seferber edelim” dedi.

09.09.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle yaşanan acı süreçte halkı sağduyulu olmaya çağırarak, "Bu öfkenin yarınlarımıza zarar vereceğini unutmayalım. Duygularımızı ve aklımızı barış ve kardeşlik için seferber edelim" dedi.

Başkan Tarhan, son günlerde meydana gelen terör olayları, şehitler ve Mersin'de yaşananlar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Şehitlere başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Tarhan, "Birlik, beraberlik sağduyu ve barışa her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Son günlerde ülkemiz genelinde ve ilimizde çok acı olaylar yaşamaktayız. Binlerce yıllık kardeşliğimizin bozulmasına yönelik davranışlar içerisine girilmesini onaylamıyor, bu acıyı bizlere yaşatanları lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Bugünün, Türkiye'de yıllardır süren kardeşliği bir kez daha tüm dünyaya gösterme zamanı olduğunu vurgulayan Tarhan, şunları kaydetti: "Yurttaşlarımı sağduyu ile hareket etmeye davet ediyorum. Birlik ve bütünlüğümüzü korumak, demokrasimizi güçlendirmek ve sosyal adaleti sağlamak için hep birlikte sağduyu ile barışa sarılmalıyız. Ülkemiz, çetin bir toplumsal barış sınavından geçmektedir. Cumhuriyete gönülden bağlı ve her zaman 'Önce Türkiye' diyen yurttaşlarımızın verdiği güçle çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine mutlaka ulaşacağız."

Mezitli'de yaşanan olaylara da değinen Tarhan, Mezitli'nin, barış dolu çok büyük bir aile olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: "Mutluluğun ve huzurun daima yaşanmasını hedeflediğimiz ilçemizde, birlik ve beraberliğimizi bozacak şiddet olaylarının olmaması için elimizden geleni yapacağız. Sükunet ve sağduyu çocuklarımızın aydınlık geleceği için tek çözümdür. Barışın hem ülkemiz genelinde hem de ilçemizde sürekliliğini istiyor ve diliyorum. Yaşanan bu acı süreçte tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bu öfkenin yarınlarımıza zarar vereceğini unutmayalım. Duygularımızı ve aklımızı barış ve kardeşlik için seferber edelim." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tarhan'dan Sağduyu ve Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement