Başkan Tuna'dan Modifiye Araç Tutkunlarına Müjde - Son Dakika
Yerel

Başkan Tuna'dan Modifiye Araç Tutkunlarına Müjde

Başkan Tuna\'dan Modifiye Araç Tutkunlarına Müjde

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, drag ve drift sporcularına ilçe sınırları içerisinde bir pist yapma sözü verdi.

02.01.2014 15:14

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, drag ve drift sporcularına ilçe sınırları içerisinde bir pist yapma sözü verdi.

Başkan Tuna, Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ganim Umu ve Modifiye Araç Tutkunları Fan Kulüp Başkanı Sedat Şahin ile birlikte Toroslar Cumhuriyet Alanı'nda toplanan drag ve drift tutkunları ile bir araya geldi. Çağdaşkent Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Alanı'na büyük sevgi gösterileri ile giren Başkan Tuna, daha öncede böyle bir fikirlerinin olduğunu ancak ilçe sınırları içerisinde drag ve drift sporunun yapılabileceği standartlarda bir arazilerinin olmaması nedeniyle yapamadıklarını belirtti. Tuna, 6360 sayılı yasa ile 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından ilçe sınırlarının genişleyeceğini ve genişleyen coğrafya da bu pisti yapacak yeterli alanlarının olduğunu kaydetti. Modifiye tutkunlarının sorunlarını da dinleyen Tuna, konuyla ilgili şu anda proje ve fizibilite çalışması yaptıklarını kaydederek, pist sorununu en kısa sürede çözeceklerini vurguladı.

Federasyon temsilcilerinden drag ve drift yarışları için şehir dışına gittiklerini de öğrenen Tuna, Toroslar'da hayata geçirecekleri drag pistinden sonra Türkiye genelindeki modifiye araç tutkunlarını artık Mersin'de ağırlayacaklarını ifade ederek, "Allah nasip ederse inşallah bu pisti yapacağız. Buradan sizlere söz veriyorum. Toplandığınız bu Cumhuriyet Alanı, bir dere yatağıydı. Dereyi ıslah ettikten sonra buraya bir milyon kamyon stok malzeme taşıyarak 22 bin metre kare alanda 80 bin kişi kapasiteli Mersin'in en büyük Cumhuriyet Meydanı'nı oluşturduk. Hiçbir kimsenin bu şekilde proje olarak beklemediği bu alanı yapan Toroslar Belediyesi sizin düşündüğünüz projeyi hayli hayli yapar. Başka şehirlerden gelecek sporculara da inşallah ev sahipliği yapacağız. Burada sizinle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum" dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ganim Umu ise Başkan Tuna'ya teşekkür ederek, modifiye tutkunları olarak 30 Mart 2014 seçimlerinde kendisine destek olacaklarını belirtti.

Modifiye Araç Tutkunları Fan Kulüp Başkanı Sedat Şahin de Başkan Tuna'nın verdiği sözü tutan bir Belediye Başkanı olduğunu belirterek, pistin en kısa zamanda yapılacağına inandıklarını kaydederek, teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tuna'dan Modifiye Araç Tutkunlarına Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement