Başkan Tütüncü, Antalya Kültür Sanat Binasını Gezdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü, Antalya Kültür Sanat Binasını Gezdi

Başkan Tütüncü, Antalya Kültür Sanat Binasını Gezdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye ATSO tarafından ön açılışı yapılan Antalya Kültür Sanat (AKS) binasını gezdirdi.

20.08.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye ATSO tarafından ön açılışı yapılan Antalya Kültür Sanat (AKS) binasını gezdirdi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye AKS binasını gezdirdi. Başkan Tütüncü'ye Antalya Kültür Sanat'la ilgili bilgiler veren Davut Çetin, 30 Temmuz'da ön açılışı yapılan AKS'nin resmi açılışının ise 16 Eylül'de Picasso ve Ara Güler sergileri ile yapılacağını söyledi.

Antalya'ya dünya çapında sergilere ev sahipliği yapabilecek standartlarda Kültür Sanat Merkezi kazandırdıklarını ifade eden Başkan Çetin, "Eski hizmet binamızı ATSO'ya gelir getirecek bir proje ile değerlendirmek yerine kentimiz ve ülkemiz için önemli bir projeyi hayata geçirdik. Antalya Kültür Sanat'ta düzenlenecek uluslararası sergiler hem halkımız hem de kentimize gelen yabancı konuklarımız için bir çekim merkezi olacak. Turistleri otelden çıkarmak istiyorsak, kent merkezinde bu tür yatırımların sayısını arttırmalıyız. Yılda 10 milyonun üzerinde yabancı misafiri ağırlayan kentimizde önemli bir kazanım olacağını düşünüyoruz. ATSO olarak bu konuda öncülük yaptık" dedi.

Başkan Çetin, AKS'nin kültür ve sanatın yanı sıra eğitim faaliyetleriyle de önemli bir merkez olacağını belirterek, ATSO Akademi tarafından üyelere yönelik düzenlenen eğitimlerinin bir kısmının bu merkezde gerçekleştirileceğini söyledi.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Antalya Kültür Sanat'ın kent merkezinde önemli bir işlevi yerine getireceğini belirtti. Antalya gibi bir turizm kentinde bu tür yatırımların sayısının artması gerektiğini ifade eden Başkan Tütüncü, "Gerçekten vizyonel ve yüksek ufku ortaya koyan müstesna bir yatırım. Yapısı, işlevi ve üstleneceği hizmet ile şehrimize değer katacak bu yatırımın Antalya'ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tarz kültür - sanat yatırımları, şehrimize anlam katacak en önemli yatırımlardır. Antalya Kültür Sanat, bugünün Antalyası'nda çok kıymetli bir eser olmakla birlikte bu yatırım Antalya'nın geleceğine muhteşem bir armağan."

Luigi Mayer'in "Antalya ve Akdeniz Gravürleri" ile Cecil Beaton'un "Portler" sergilerini gezen Başkan Tütüncü'ye AKS'de gönüllü çalışan sanat tarihi öğrencileri tarafından sergiler hakkında bilgi verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü, Antalya Kültür Sanat Binasını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement