Başkan Tütüncü Yavru Vatan'da - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü Yavru Vatan'da

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Tütüncü: "KKTC'deki belediyelerle geçen 5 yıllık zaman içinde kurduğumuz iyi ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyoruz"

15.09.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, KKTC'deki Beyarmudu ve Gazimağusa belediye başkanlarının daveti üzerine beraberindeki heyetle KKTC'ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in daveti üzerine ülkeye gelen Tütüncü, temasları kapsamında ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tütüncü, KKTC'deki belediyelerle geçen 5 yıllık zaman içinde kurdukları iyi ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini, bu konuda Eroğlu'nun destek ve teşviklerini önemsediklerini bildirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu de ülkedeki belediyelerle Türkiye'deki belediyelerin işbirliği yapmasının önemli olduğunu kaydetti.

Tütüncü Eroğlu'nun ardından KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, KKTC'deki belediye başkanlarıyla beraber olmak, gönül birliği içerisinde farklı bir iletişim kanalı kurmak niyetinde olduklarını kaydeden Tütüncü, "Kepez Belediyesi olarak Beyarmudu Belediyemizle kardeşlik protokolümüz var. Adaya barışın gelmesi ve Yavru Vatan ile Türkiye'deki yerel idareler arasında işbirliğini sağlamak için bu ziyareti gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Sibel Siber de "Kepez Belediyesi gibi büyük şehirlerde hizmet veren belediyelerin hizmet tecrübesini,  KKTC'deki belediyelerle paylaşması ve ortak projeler geliştirmesi  bizleri memnun edecektir.  Meclis olarak daha iyi belediyecilik hizmetleri için ne yapılması gerekiyorsa üzerimize düşeni  yapacağız" açıklamasını yaptı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü Yavru Vatan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement