"Başkan Uğur, Bansiad'ın Konuğu Oldu - Son Dakika
Güncel

"Başkan Uğur, Bansiad'ın Konuğu Oldu

"Başkan Uğur, Bansiad\'ın Konuğu Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Bandırma Sanayici İşadamları Derneği'nin(BANSİAD) aylık istişare toplantısına katıldı.

24.10.2014 15:17

Başkan Uğur'un Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve projeleri hakkında konuştuğu toplantıya; Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Bandırma Belediye Başkan Vekili Şerafettin Engüdar, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, BANSİAD Başkanı Çetin Mirap, MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı İhsan Turgut, Bandırma Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mevlüt Solmaz, Bandırma Ticaret Borsası Başkan Vekili Raif Ocak, GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, işadamları ve sanayiciler katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak planlı bir kalkınma modelini tercih ettiklerini ifade eden Başkan Uğur, ilk etapta 1/100.000'lik Çevre Planı'nı tamamlayıp Balıkesir'i 2050 yılında 5 milyon nüfusa göre planlayacaklarını kaydetti. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz ay 1/100.000'lik Çevre Planı'nı ilan etti, buna bir yıl bir ay itiraz süresi var. Biz, ilçe belediye başkanları ve imar müdürleriyle 1/100.000'lik Çevre Planı'na yönelik itirazları aldık. Bizde bu itirazları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ilettik. Balıkesir'in hali hazırı yok. Balıkesir'de imar durumu ne? Ne kadar bina var? İşgal ettikleri alan ne kadar? Bununla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uçuşlar yaptırılıyor. Ekim ayı içerisinde bu uçuşlar Balıkesir'de de olacak. Ondan sonra hali hazırlarını çıkaracağız Büyükşehir Belediyesi olarak. Arkasından jeolojik ve jeofizik etütler yapılacak. Sonrasında Balıkesir'in 1/25000'lik, 1/5000'lik, 1/1000'lik planlar hazırlanacak. Bu planlar içerisinde Bandırma'yı 1.5 milyon nüfuslu bir kent olarak düşünüyoruz. 1.5 milyon nüfuslu Bandırma'da 150-200 bin arasında üniversite öğrencisi olsun. Balıkesir'de üç üniversite olması gerekiyor. Merkezde, Marmara'da ve Ege'de. Büyükşehir Belediyesi olarak herkesin mutlu olacağı şeyler yapmak istiyoruz. Balıkesir'i 10 numara il yapalım. Balıkesir bunu yapacak gücü var. Önceden Afyon karayollarının kavşağında yer alıyordu. Artık Balıkesir yolların kavşağında yer alacak" dedi.

"822 bin dekar alan zeytinliği ilaçladık"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa zeytin sineğiyle mücadele başlattıklarına işaret eden Başkan A. Edip Uğur, yapılan mücadele sonucunda Marmara ve Körfez Bölgesi'nde yetiştirilen zeytinin kalitesinin arttığına dikkat çekti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa zeytin sineğiyle mücadeleyi başlattık. 822 bin dekar zeytin alanı var Balıkesir'de. Marmara Bölgesi'nde 65 bin dekar alanda zeytin sineğiyle mücadele ettik. Bu sene zeytinler daha kaliteli. Körfez Bölgesi'ndeki zeytinyağlarının asit oranı 0,3 oranında çıkıyor. Yüksek asitli zeytinyağı çıkmıyor. Bu bölgede yemeklik zeytin var. Büyükşehir Belediyesi, özel idarenin yapmış olduğu tüm sorumluluğu üzerine aldı. Dolayısıyla daha önce özel idare zeytin sineğiyle mücadeleye 100 bin TL bütçe ayırıyordu. Büyükşehir Belediyesi'nin ayırdığı bütçe; 3 milyon 300 bin TL. İlk defa Marmara Birlik ya da Körfez'deki kuruluşlar destek vermeden bu işlemi Büyükşehir Belediyesi yaptı. Hala uçaklar ilaçlama yapıyor." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Başkan Uğur, Bansiad'ın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement