Başkan Uğur Stk'lar ile İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Uğur Stk'lar ile İftarda Buluştu

Başkan Uğur Stk\'lar ile İftarda Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’deki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) temsilcileri, oda başkanları, dernekler ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, “Gönül Sofrası” iftarında bir araya geldi.

15.06.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'deki Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) temsilcileri, oda başkanları, dernekler ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "Gönül Sofrası" iftarında bir araya geldi. Balıkesir'in yeni Valisi Ersin Yazıcı'nın da katıldığı iftar programında konuşan Başkan Uğur, sağlıklı bir demokrasi için çok önemli olan Sivil Toplumu önemsediklerini söyledi. Uğur, "Biz şuna inanıyoruz; Balıkesir'imiz önemli bir noktaya gelecekse bunu Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan ayrı düşünemeyiz" dedi.

Balkonuk Center'da düzenlenen iftar programına, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Oda ve Dernek Başkanları ile STK Temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Okunan Kuran-ı Kerim ile birlikte açılan iftarın ardından açılış konuşması için kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 'Gönül Sofrası' olarak nitelediği İftar Programına öncelikle göreve başlağı ilk günün ilk iftarını Büyükşehir Belediyesi'nin gönül sofrasında açan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'ya katılımından onur duyduklarını belirterek, "Şehrimize hoş geldiniz" dedi.

Başkan Uğur, toplumun sesi olarak nitelediği derneklerin ve STK'ların Belediye yönetimi ile vatandaşların arasında köprü görevi üstlendiğini kaydetti. Farklı bakış açılarının ülkenin ve şehrin önemli zenginliği olduğunu hatırlatan Başkan Uğur, gerçeğin farklı fikirlerin çarpışması sonucu ortaya çıktığına dikkat çekti.

Başkan Uğur'u ve davetlileri selamlayan Vali Ersin Yazıcı, ilk olarak salondaki herkes kadar Balıkesirli olacağını, bunun sözde kalmayacağını kaydetti. Vali Yazıcı, "Büyükşehir Başkanımı zevkle dinledim, Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili ifadeleri beni ziyadesiyle memnun etti. Eğer demokrasiye inanıyorsak, demokrasiyi gerçekten canı gönülden destekliyor isek gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmezleri sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının fikrini, düşüncesini almadan yapılan iş ve eylemler çoğu zaman bir yerlere toslayıp ne yazık ki zaman ve kaynak israfına sebebiyet vermektedir. Anlaşılıyor ki Sayın Başkanımız bu konuda hassas, muhtemelen ekibi de hassas. Bu, kentin hızlı ve düzenli, gerçekten marka şehir olma yolunda ilerleyeceğine büyük bir delildir benim nezdimde. Çünkü plansız programsız ve tartışılmadan yapılan işler ne yazık ki bir müddet sonra gerçek manada ihtiyacı karşılayıp karşılamadığı sonuçları geç çıktığı için bazen her işte olmasa da zaman zaman geriye dönüşler yaşanmakta. Bu güzel Ramazan gününde, güzel Balıkesir'de sizlerle birlikte olmaktan mutluyum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Uğur Stk'lar ile İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement