Aliağa Belediye Başkanının Kadro Talebine Onay Çıkmadı - Son Dakika
Yerel

Aliağa Belediye Başkanının Kadro Talebine Onay Çıkmadı

Aliağa Belediye Başkanının Kadro Talebine Onay Çıkmadı

İzmir'in Aliağa Belediye Başkanının memur kadro ihdas talebi Belediye Meclisi tarafından reddedildi.

05.09.2014 18:17  Güncelleme: 19:53

İZMİR ( AA ) - Aliağa Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar'ın katılımıyla yapıldı.

Toplantıda, 2019 yıllarını kapsayan Stratejik Planlarının onaylanması, içkili yerler bölgesi ile ilgili mesafe tespiti, memur kadro ihdas cetveli hazırlanması konuları ele alındı.

Aliağa Belediye Meclisinde görüşülen maddeler komisyonlara sevk edilirken 5 aydır meclisten geçmeyen, "memur kadrolarının ihdas edilmesi" yönünde hazırlanan memur kadro ihtidas cetveline ilişkin madde, 12 ret 9 kabul oyu ile reddedildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Taşeronlaşmayı sona erdirelim diyoruz ama taşeronlaşmada bu şekilde sona ermez" diyerek, şunları kaydetti:

"Meclisimizin takdirine saygı duyuyorum ama memur norm kadrosu ihtidası ile ilgili ise maalesef üzülüyorum. Bugüne kadar yapılan işlemlerde taşeron işçileri kullanılmış. Taşeron işçinin yasal bir sorumluluğu yok. İmza atamıyorlar. Bu işlerde memur zorunluluğu olması lazım. Aliağa'da artık  işlerin profesyonelce yapılması gerekiyor. Attığı imzanın arkasında duran ve neye imza attığını bilen insanlara ihtiyaç var. Taşeronlaşmayı sona erdirelim diyoruz ama taşeronlaşmada bu şekilde sona ermez. Norm kadrolara ihtiyaç var. Vatandaşlardan da çok ciddi bir şekilde talep geliyor bu problemleri çözelim diye.  Bu maddenin gerçekten ret edilmesine anlam veremiyorum.  Ben önermekle mükellefim kabul edip etmemek size kalmış.  Bundan sonra gelen bu tür problemleri size havale ediyorum." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aliağa Belediye Başkanının Kadro Talebine Onay Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement