Başkent'te Suriyeli Dilencilere Operasyon - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Suriyeli Dilencilere Operasyon

Başkent\'te Suriyeli Dilencilere Operasyon

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen ve dilencilik yaparak geçinmeye çalışan Suriyelileri sokaklardan topladı.

18.07.2014 10:10

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen ve dilencilik yaparak geçinmeye çalışan Suriyelileri sokaklardan topladı.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Başkent'e yerleşen Suriyeliler, Ankara'da hemen her sokak başında hayatlarını dilencilik yaparak kazanmaya çalışıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşlara sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğu iddia edilen Suriyeli dilencileri sokaklardan topladı.

Suriyeli dilencilerin sokaklardan toplanmasının ardından açıklamada bulunan Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur, Suriye'nin Türkiye'nin kardeşi olduğu belirterek, "İki devlet senelerdir, kardeş ülkeyiz. Benim şimdi yüreğim sızlıyor Suriyeli kardeşlerimizi alıyorum, kendimi zor tutuyorum ağlamamak için. Bizim bunlara sahip çıkmamız lazım, ama şimdiye kadar hep idare ediyoruz. İlk önce sayıları azdı, öyle çoğaldılar ki artık millete sarkmaya başladılar. Milletin kollarından, eteklerinden tutuyorlar, para ver diyorlar yani çok aştılar" diye konuştu.

İşadamlarından destek beklediklerini ifade eden Sonunur, "Biz de vicdan azabı çekiyoruz ama bunlar çok çoğaldı. Onun içinde yapacağımız hiçbir şey yok. Mecburen her gün toplayıp otobüse bindiriyoruz, sonra Doğu'ya gönderiyoruz oradan iniyor sonra tekrar geri geliyor büyükşehirlere, burası Türkiye'nin Başkenti Ankara ve vatandaşlarımızdan aşırı derece de şikayet geliyor. Ufak çocukları öne sürüyorlar, milletin vicdanını sızlatıyorlar. Bu şekilde para kazanıyorlar, kazanıyor ama ertesi gün gene aynı işi yapıyor. Ana caddelerde zorla trafik levhalarında, kırmızı ışıklarda kapı açıyor, 'para ver' zorla para istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar tarafından aşırı derece şikayet olduğunu anlatan Sonunur, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar idare ettik gene idare edeceğiz. Ama bunlar dilencilik yapıyorlar. Aslan gibi çocuklar, 1-2 yaşındaki çocukları öne sürüyorlar, dilencilik yapıyorlar. Duygu sömürüsü oluyor. Onun içinde toplamak mecburiyetin de kalıyoruz. Sonra başlıyorlar ağlamaya ama bende görevimi yapmak mecburiyetimdeyim."

Sonunur, "Topyekün biz sıkıntıyı Suriye düzelmediği müddetçe, bana göre bu sıkıntıyı bütün Türkiye çekecek ve bizim halkımızda özveride bulunacak başka çözüm noktası yok" dedi.

Zabıta ekiplerinin operasyonu sırasında bazı Suriyeliler zorluk çıkardı. Bazı kadınlar ve çocuklar ise ağlayarak görevlerinin kendilerini bırakmalarını istedi. Toplanan Suriyeliler göçmen kamplarına gönderildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Suriyeli Dilencilere Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement