Başkentli Sanayiciler Çanakkale Şehitlerini Andı - Son Dakika
Yerel

Başkentli Sanayiciler Çanakkale Şehitlerini Andı

OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, Çanakkale Zaferinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasını ve liderliğini tarih sahnesine çıkardığını söyledi.

19.03.2015 11:52  Güncelleme: 12:06

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kurt, Çanakkale Zaferi'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasını ve liderliğini tarih sahnesine çıkardığını söyledi.

OSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankaralı sanayici ve iş adamları, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan törende bir araya geldi.

Çanakkale Şehitler Anıtı'ndaki törende konuşan OSİAD Başkanı Ahmet Kurt Çanakkale'de binlerce gencin emperyalist bir işgali sona erdirmek adına şehit düştüğünü dile getirdi. Kurt, "Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal'in askeri dehasını ve liderliğini tarih sahnesine çıkardı" ifadesini kullandı.

Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da Çanakkale Zaferi'nin Atatürk gibi bir büyük komutanı ve lideri yarattığını, askeri savaşların ekonomik savaşlarla taçlandırılmadığı sürece bağımsızlığın da korunamayacağını kaydetti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Çanakkale Zaferi'nin imkansızlıklar içinde kazanıldığını vurgulayarak, "Oradaki ışıkla 19 Mayıs'ta Sevr, yırtılıp atılmış, Kurtuluş Savaşı kazanılmış ve bugünkü bağımsız Türkiye bize bırakılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentli Sanayiciler Çanakkale Şehitlerini Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement