Basketbol Sevdalısı Anne - Son Dakika
Yerel

Basketbol Sevdalısı Anne

Gülşah Özgül, Basketbol Yıldız Kadın Milli Takımında yardımcı antrenörlük yaparken oğlunun Banvit'in altyapısına seçilmesinin ardından Bandırma ilçesine yerleşti Basketbola adeta tutkuyla bağlanan ve bundan asla vazgeçmeyen Özgül, şimdi de Bandırma Basketbol Kulübü bünyesinde kız sporcuları yetiştiriyor.

18.03.2014 11:16

Basketbol Yıldız Kadın Milli Takımında yardımcı antrenörlük yaparken Banvit Basketbol Kulübünün altyapısına seçilen oğlu için her şeyi geride bırakıp Bandırma ilçesine yerleşen Gülşah Özgül, burada da genç kızları yetiştirmeye başladı.

İzmir'de doğan, basketbola İzmirspor'da başlayan Özgül, sırasıyla Urla Gençlik, Adana Botaş, Ankara MTA, Mersin Byükşehir Belediyespor ve Tarsus Belediye takımlarında oynadı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 11 yıl forma giyen Özgül, oyunculuğu bıraktıktan sonra da basketboldan kopmadan antrenörlüğe başladı. Türkiye'nin en iyi antrenörleriyle çalışan Özgül, Adana Botaş'ta Ceyhun Yıldızoğlu'nun yardımcılığını yaptı ve bunun ardından Mersin Büyükşehir Belediyespor'da Zafer Kalaycıoğlu'nun ekibinde yer aldı.

Son iki yılda ise Basketbol Yıldız Kadın Milli Takımında yardımcı antrenörlük yapan Gülşah Özgül, oğlu Mehmet Erim Özgül'ün Banvit altyapısına seçilmesiyle her şeyi arkasında bırakarak Bandırma'ya taşındı.

Özgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolun, hayat felsefesi olduğunu söyledi.

Kendisinin oyunculuk yıllarında, basketbol sevgisi ve idealistliğin daha ön planda olduğunu vurgulayan Özgül, "Şimdi ise daha profesyonelce düşünülüyor. Maddi beklentiler ağır basmaya başladı" dedi.

Özgül, oyunculardan Derya Özyer'i, antrenörlerden de Ceyhun Yıldızoğlu'nu örnek aldığını belirterek, onların sporculuğu ve felsefelerini beğendiğini anlattı.

Bandırma'ya taşındıktan bir süre sonra Bandırma Basketbol Kulübü yöneticileriyle görüştüğü bilgisini veren Özgül, şöyle konuştu:

"Milli Takımdan ayrılıp buraya geldiğime bazı arkadaşlarım hayret etti. Oğlumdan ayrılmak istemedim. Onun peşinden Bandırma yollarına düştüm. Basketbola başladığım Urla Gençlik, sanki bir aile ortamıydı. Orada çok mutlu günlerim geçmişti. Aynı aile ortamı ve sıcaklığını Bandırma Basketbol Kulübünde bulunca maddi bir beklenti içine girmeden hemen onlarla çalışmayı kabul ettim. Burada herkes, bir beklenti içine girmeden çocuklar için uğraşıyor. Bandırma'da kız çocuklarını basketbola yönlendirmeye çalışıyorum. Banvit, Bandırma'yı adeta bir basketbol şehri haline getirmiş. Biz de bu sevgiyi Bandırma Basketbol Kulübü olarak kızlarımıza taşımayı hedefliyoruz. Yıldız ve genç kızlar olarak 70 lisanslı kızımız mevcut. Seneye de minik ve küçük takımımızı lige hazırlayacağız. Yönetimimiz, 2016 yılında kızlarımızı Kadınlar 2. Ligi'nde oynatmanın planlarını yapıyor."

Türkiye'de bayan basketbolunun giderek ilerlediğini ifade eden Özgül, kendilerinin, kadınlar adına bu sporun temel taşlarını attıklarına inandığını bildirdi.

Eskiden oyuncu olan kadın basketbolcuların pek çoğunun şimdi antrenörlük ve menajerlik yaptığına değinen Özgül, "Şimdiki gençlerin, hedeflerini çok çok iyi koyamadığını ya da biraz daha akıllarının havada olduğunu düşünüyorum. Çok fazla ideallik hedefi koymadan bu işi yaptıklarına inanıyorum" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Basketbol Sevdalısı Anne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement