Batı Trakya'da "Çanakkale Savaşları" Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Batı Trakya'da "Çanakkale Savaşları" Paneli Düzenlendi

Batı Trakya'da, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) tarafından "Çanakkale Savaşları" konulu panel düzenlendi.

21.03.2015 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Trakya'da, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) tarafından "Çanakkale Savaşları" konulu panel düzenlendi.

Gümülcine'de, GTGB lokalinde düzenlenen ve yöneticiliğini Trakya Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Kaan Çalen'in yaptığı panele, Yrd. Doç. Dr. Bülent Akyay ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'nın yanı sıra, Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş ve Türk azınlığın çeşitli kesimlerinin temsilcileri ile kalabalık soydaş grubunun izlediği panelde, Çanakkale Savaşları Batı Trakya ve Balkanlar'la bağlantılı olarak sinevizyon eşliğinde dinleyicilere anlatıldı.

Yrd. Doç. Dr. Çalen'in, panelin bitiş konuşmasındaki, "Çanakkale'yi üç kelime ile özetlemek istersek; geldiler, gördüler ve döndüler. Bundan sonra gelmek isteyenler varsa, bilsinler ki akıbetleri aynı olacaktır" ifadeleri dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Çalen, panel ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada ise Çanakkale Savaşları'na Batı Trakya'dan giden çok insan bulunduğunu belirterek, ""Batı Trakya bizim için önemli bir coğrafya. Kültür coğrafyamızın bir parçası" dedi.

Çanakkale Savaşları'nın edebi eserlere en çok konu olan bir savaş olduğunu ve Türk insanı tarafından merak edildiğini belirten Çalen, "O dönemde Batı Trakya resmi olarak Türk toprağı olmamasına rağmen, bölgeden asker alındı ve bunlar Çanakkale'de hayatlarını kaybetti. Bugün o ruhu tazeleyebildiysek ve buradaki hemşehrilerimizin ve soydaşlarımızın bu konudaki merakını karşılayabildiysek ne mutlu bizim için" diye konuştu.

Panel, Gümülcineli Türk gençlerin hazırladığı müzik dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Trakya'da 'Çanakkale Savaşları' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement