Batman Belediyesi, Sosyal Çalışmaları Anlattı - Son Dakika
Yerel

Batman Belediyesi, Sosyal Çalışmaları Anlattı

Batman Belediyesi Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, belediyenin sosyal çalışmaları hakkında bilgi verdi.

21.06.2016 16:36

"Belediyecilik, sosyal belediyecilik adına işlevli hale gelebilmektir"

Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 2016 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 2016 yılının ilk altı ayında yapmış olduğu çalışmalara ilişkin faaliyet raporunu açıklarken hala yürürlükte olan çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

Raporu açıklayan Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, '' Belediyecilik sadece yol kanalizasyon ya da park bahçe ile bütünleşmiş bir yönetim biçimi değil. Belediyelerin asıl işlevi sosyal belediyecilik adına işlevli hale gelebilmeleridir'' diyerek sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaptı.

'SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK'

Savaştan ortamından dolayı evini terk etmek zorunda kalan halka yönelik yapılan çalışmalara ilişkin çalışmaları açıklayan Kaytar zor durumda kalan halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik diyerek ''10.08.2014 tarihinden itibaren ilimize gelmeye başlayan ve Belediyemizce Beşiri ilçesi Uğurca köyünde kurulan çadır kente yerleştirilen savaş mağdurlarının gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 01.01.2016 tarihinde tüm ihale aşamaları tamamlanıp sözleşmesi yapılan 3. Gıda alımı ihalesi Müdürlüğümüzce karşılandı. Ayrıca eğitim, sağlık, ısınma, giyim alanlarındaki kısmi ihtiyaçlar yine Müdürlüğümüzce karşılanmaktaydı. 01.04.2016 tarihinde çadır kentimizde en son kalan 80 dolayında kişinin de Diyarbakır'da bulunan çadır kentte gitmesi ile birlikte yaklaşık 2 yıldır üstlenmiş olduğumuz sorumluluğu tamamladık'' dedi.

'BATMAN'I BİR SPOR KENTİ HALİNE GETİRDİK'

Kaytar '' Belediye spor kulübü ile ortak çalışmalar yapmak için 14.04.2016 tarihinde Batman Belediye Başkanlığı ile 1955 Batman Belediye Spor Kulübü arasında yenilenen protokol ile Batman mahalleler arası spor şenliği, Batman İlköğretim Okulları arası futbol turnuvası, 19 Mayıs Haftası spor etkinlikleri, Birimler arası spor turnuvaları, Birimler arası etkinlikler (Tavla, Bowling, satranç vb. ), Batman Yaz Spor Etkinlikleri, Batman halı saha futbol turnuvası, BESYO ve Spor Liseleri kurslarına hazırlık gibi birçok faaliyete imza attık. Bu yıl ki BESYO kursları için gerekli olan malzeme, materyal ve giysiler Müdürlüğümüzce temin edildikten sonra 20 Şubatta kurs çalışmaları başladı. 120 öğrencinin başvuru yaptığı BESYO kurslarımıza Belediyemiz ve 1955 Batman Belediye Spor Kulübü antrenörlerinden oluşan 7 kişilik bir ekiple müdürlüğümüz himayesinde söz konusu çalışmalar başarılı bir şekilde sürdürülmektedir'' dedi. Bu çalışmaların yanı sıra Yaz Spor Okulları kapsamında her yıl ortalama 1.500 çocuğun başvuru yaptığı yaz spor etkinliklerimize bu yıl futbol, basketbol, voleybol, yüzme ve masa tenisi branşlarında 1 Haziran itibari ile kayıt almaya başladık. Yaz spor etkinlikleri için gerekli olan malzeme ve giysilerinin satın alma işlemleri müdürlüğümüzce tamamlanmış olup bu yılki yaz spor etkinliklerine 18 Haziran Cumartesi günü başlayacaktır'' diyerek Batman'ı bir spor kenti haline getirmek amacıyla yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi verdi.

'ÖĞRENCİLERİMİZE ÇALIŞMA FIRSATI SUNDUK'

Eğitimin önemine vurgu yapan Kaytar, ''2015-2016 Eğitim öğretim sezonunun başında müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet yürüten Batman Belediyesi Okuma Salonumuza TEOG sınavlarına hazırlıkta destek amaçlı kayıt yaptıran 240 orta öğretim öğrencisine müdürlüğümüz tarafından kaynak set yardımı yapılarak sezon boyunca bu öğrencilerin hafta sonlarını ve boş zamanlarını okuma salonumuzdaki eğitmenlerimiz denetiminde geçirmeleri sağlandı. Ayrıca Nisan ayında yapılan TEOG sınavları öncesi moral depolamaları amacıyla 240 öğrencinin tamamı tüm masraflarını ve organizasyonunu müdürlüğümüzün üstlendiği pikniğe götürüldü. Yine 2015-2016 Eğitim öğretim sezonunun başında Müdürlüğümüze başvuruda bulunup üniversite sınavını geçtiğini ama ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını ve bu yüzden üniversiteye kayıt yaptıramadığını beyan eden 54 Batman'lı gence çeşitli miktarlarda nakdi yardım yapıldı'' açıklamasında bulundu.



Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Belediyesi, Sosyal Çalışmaları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement