Batman'da 2 Bin Kişi Terörü Yürüyüşle Kınadı - Son Dakika
Güncel

Batman'da 2 Bin Kişi Terörü Yürüyüşle Kınadı

Batman\'da 2 Bin Kişi Terörü Yürüyüşle Kınadı

Batman'da 2 bin kişi terörü yürüyüşle kınadıBatman'da aralarında siyasi parti, 50 sivil toplum örgütünün de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek, terörü kınadı.

22.08.2016 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da 2 bin kişi terörü yürüyüşle kınadı

Batman'da aralarında siyasi parti, 50 sivil toplum örgütünün de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek, terörü kınadı.

Batman'da aralarında bazı siyası partiler, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, başta Gaziantep'te 54 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırılarını kınamak için yürüyüş düzenledi. Türkçe ve Kürtçe, 'Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek' yazılı pankart açıp, 'Bu ülkede karteşi kardeşe düşürmeyi başaramayacaksınız','Darbeyi gömdük, terörü de gömeceğiz' yazılı dövizler bulunan kalabalık Batman Park AVM'nin önünde toplanıp, Valilik binası önüne yürüyüşe geçti. Yürüyüş süresince sıkı güvenlik önlemleri alın polis ekipleri, park halindeki araçları cadde üzerinden kaldırdı.

Valilik önünde toplanan kalabalığa sivil toplum örgütleri adına Şefik Sevim, basın açıklaması yaptı. Son günlerde sivil yerleşim alanlarında peş peşe yapılan menfur saldırıların hangi amaca hizmet ettiğinin kimse tarafından sorgulanmadığını söyleyen Sevim, "Çocuk, kadın, veya yaşlı kimseyi ayırt etmeden bomba yüklü araçlarla yapılan bu tür alçakça eylemlerin savunabilir ve izah edilebilir bir tarafının olmadığını artık başta Kürtler görmektedir. Daha dün Diyarbakır'a bağlı Dürümlü Köyü'nde tonlarca patlayıcının infilak ettirilmesiyle vahşice katledilen ve cesetlerinden geriye kalan bir kaç kilo etin torbalarda toplandığı köylüler için ortak ve güçlü bir iradeyle ses çıkarılabilmiş olunsaydı, bugün yaşanan katliamlara cüret edilemezdi. Zulüm kimden gelirse gelsin, adil bir şekilde tüm haksızlıklara çifte standartsız ses çıkaracak sivil toplum kuruluşları sahasında güçlü bir mekanizma getirilmiş olsaydı, halka bu acılar bu kadar kolay yaşatılamayacaktı. İslam'ın yakınlaşmayı, sulhu esas alan bunca şiarlarını, değerlerini solduğumuz, ritüellerini yaşadığımız bu coğrafyada biz bu fotoğrafı hak etmiyoruz. Bu katliamlarda hayatını kaybeden herkese Allah'tan mağfiret, yaralılara acil şifalar dilerken, menfur saldırıların son bulması dileğiyle bu toprakları işgale elverişli hale getirmek için el ele vermiş olan tüm katilleri lanetliyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından terörü lanetleyen grup sessiz şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da 2 Bin Kişi Terörü Yürüyüşle Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement