Batman'da Hamile, Hava Ambulansı ile Hastaneye Ulaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Hamile, Hava Ambulansı ile Hastaneye Ulaştırıldı

Sason'da kar nedeniyle yolu kapanan köyde doğum sancısı başlayan hamile Raziye Tekbaş, hava ambulansı ile hastaneye götürüldü.

13.01.2015 19:00

Sason ilçesinde kar dolayısıyla yolu kapanan köyde doğum sancısı başlayan Raziye Tekbaş (34), hava ambulansı sayesinde hastaneye ulaştırıldı.

Kar nedeniyle yolu kapanan Sason ilçesine bağlı Örenağıl köyünün Keçiler mezrasında oturan Tekbaş'ın sancısının başlaması üzerine yakınları durumu 112 Komuta Kontrol Merkezine iletti. Hastanın alınması için Diyarbakır'dan havalanan ambulans helikopter, Tekbaş'ı köyden alıp, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ulaştırdı.

Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Diyarbakır'dan kalkan helikopterin karın fazla oluşu nedeniyle köye inemediğini belirterek, şunları söyledi:

"Hava ambulansı inemeyince köylülerden yardım istendi. Köylülerle irtibata geçilerek, yapay bir pist oluşturmaları söylendi. Vatandaşlar, hayvanları ile uygun görülen bir alanda karı ezerek yapay pist oluşturdu. Bu sayede Tekbaş hava ambulansı ile köyden alınarak hastaneye ulaştırdı." - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da Hamile, Hava Ambulansı ile Hastaneye Ulaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement