Batman Ticaret Borsasında Önemli Toplantı - Son Dakika
Yerel

Batman Ticaret Borsasında Önemli Toplantı

Batman Ticaret Borsasında Önemli Toplantı

Batman Ticaret Borsasında, Batmanın tarım ve tarıma dayalı sanayi gelişimi masaya yatırıldı.

20.11.2015 07:00

Ticaret Borsasından Bir İlk Daha

Batman Ticaret borsası ev sahipliği ile Batman ve bölgemizde tarım ve hayvancılık konuların gündeme geldiği bir istişare toplantısı gerçekleşti.

İlk kez gerçekleşen ve 3 ayda bir yapılmasına karar verilen toplantıda, tarımsal üretim verimliliği, depolama sıkıntıları, alternatif tarım ürünleri, anız yangınları ve kaçak kesimlerin önlenmesi gibi tarım ve hayvancılık konularının konuşuldu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Cihat Arık, Gıda Tarım Hayvancılık il Müdürü Nurettin Kıyas, Toprak mahsülleri Ofisi Müdürü Abdurrahman Güneş, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Borsa yöneticileri, Tarım kredi kooperatifi Temsilcileri, Batman Tarım ve Hayvancılık Birlikleri ile çiftçiler katıldı.

"BU TÜR TOPLANTILAR ŞART"

Toplantının ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Başkan Güneş, bu güne kadar ilimizin tarım ve hayvancılık ile ilgili dile getirilen sorunlarına çözüm yolları aranmasına rağmen istenilen düzeyde ilerleme kat edemediklerini belirtti.

Düzenlenen bu toplantı sayesinde Tarım ve Hayvancılık ile ilgili tüm kamu kuruluşu ve STK temsilcilerinin bir arada olduğu geniş bir katılımla sorunların daha net tespit edilip, daha hızlı ve makul çözüm yolları üretilebileceğini ifade eden Başkan Arif Güneş, Katılımcılılara tek tek teşekkürlerini sundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Nurettin Kıyas daha önce farklı illerde bu tür toplantıların gerçekleştiğini, Batman için ilk defa böyle bir girişimin olduğunu belirterek Batman Ticaret Borsasına teşekkürlerini sundu.

"BATMANIN TARIM ŞEHRİ OLDUĞU UNUTULMASIN"

Vali Yardımcısı Cihat Arık, Batman için böyle bir toplantının oluşturulmasının sevinç verici olduğunu belirterek, Batman'ın her şeyden önce bir tarım şehri olduğu unutulmaması gerektiğini vurguladı.

"İlimizi tarım ile beraber sanayi şehri haline getirmenin yolunun, tarım ve hayvancılığı geliştirerek sanayi ile entegre edebilmekten geçtiğini" ifade eden Arık, bu amaçla yapılan projelerin ciddiye alınarak yapılması gerektiğini ve her şeyden önce tarım ve hayvancılık ile ilgili bilinçlenmenin esas olduğunu söyledi.

Katılımcıların sorunlarını anlatmaları ve çözüm önerileri için fikirlerin paylaşılması ile devam eden toplantının sonunda, katılımcıların talebi üzerine, 3 aylık periyotlarla toplantıların tekrarlanması kararlaştırıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Ticaret Borsasında Önemli Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement