Batmanda Antika Tespih Pazarı - Son Dakika
Yerel

Batmanda Antika Tespih Pazarı

Tespih meraklıları Batmanda buluştukları Kehribar Çay Evi'nde tespih sergisi düzenliyorlar.

21.07.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antik kehribarlar görücüye çıktı

Batmanda haftanın bir günü kent merkezinde bulunan Kehribar çay evinde, yüzlerce çeşit tespih ve antika değerinde eski eşyalar sergileniyor.

Batmanlı tespih severler yine bu mekanda toplanarak masalara dizilen, 'kehribar, bağa, Alman sıkması, sıkma, eski Osmanlı, yeni sıkma, toz damla, Rus damlası, Dominik ve oltu taşı tespihleri' gibi yüzlerce çeşit yeni ve tarihi tespihleri alıyorlar.

Kehribar Çay Evi İşletmecisi Siraç Dalmış, tespih meraklıların uğrak yeri haline geldiklerini belirterek " Türkiye'nin her tarafından tespih severler buraya akın eder. Burada tespih, saat takası veya alım satımı yapılır. Tabii Bu pazarlar Türkiye'nin her tarafında vardır. Örneğin, İstanbul'da hergün, Mardin'de Pazar, Malatya'da Cuma günleri bu Pazar kurulur" dedi.

"OLAYLI SÜREÇ VE DARBE KALKIŞIMI ZİYARETÇİ SAYISINI DÜŞÜRDÜ "

Yüzlerce çeşit tespihin her birinin ayrı bir ismi ve özelliği olduğunu belirten Dalmış, geçen hafta meydana gelen darbe girişimini pazara gelen kişi sayısının oldukça düşük seviyede kalmasına neden olduğunu ifade etti.

Bazı tespihlerin gramla satılıp bazılarının da 'Arabi Bazaar' usulüyle satıldığını ve tespih gramının 25 ila 40 dolar arası değerinde olduğunu aktardı.

50 TL'den başlayıp onbinlerce TL değerinde tespihlerin olduğunu belirten Dalmış, Kehribar, "antik tespih ve saat çeşitlerinin sergilendiği pazarımıza her Çarşamba katılım sağlayan tespihseverler ilimize ayrı bir renk katmaktadırlar" dedi. Recep Akın





Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda Antika Tespih Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement