Batmanda Geniş Katılımlı Tarım Paydaş Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Batmanda Geniş Katılımlı Tarım Paydaş Toplantısı Yapıldı

Batmanda Geniş Katılımlı Tarım Paydaş Toplantısı Yapıldı

Batman Tarım ve Hayvancılık paydaşlarını bir araya getiren ortak akıl toplantısının ikincisi düzenlendi.

28.02.2016 12:44

Tarım paydaşları ortak akıl toplantısı

Batmanda tarım paydaşları BATSO'da bir araya gelerek ortak akıl toplantısı düzenlendi.

İlki Batman Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, Batman Tarım ve Hayvancılık paydaşlarını bir araya getiren ortak akıl toplantısının ikincisi Batman Ziraat Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıya Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Toprak Mahsulleri Ofis Müdürü Abdurrahman Güneş ve Batman Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı M. Şah Çakar ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İzmir ile Orman İşletme Müdürlüğü, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Sason Çilek Üreticileri Birliği, Dicle Kalkınma Ajansı, GAP idaresi ve Batmandaki STK yetkilileri katılım sağladı.

Toplantıda ağırlıklı olarak hayvancılık problemleri, kaçak kesimler, il merkezinde bulunan hayvan yetiştiricilerinin il dışına taşınması, tarımsal ilaçlamanın ürün kalitesine etkileri, anız yangınları, çiftçi bilgilendirmeleri ve alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi gibi konular konuşuldu.

Vali Yardımcısı Cihat Arık, Batman Ticaret Borsası'nın başlattığı Tarım ve Hayvancılık İstişare toplantısının sorunlara kısa vadede çözümden ziyade doğru ve sağlam çözüm yollarının bulunması açısından oldukça önemli olduğu ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda Geniş Katılımlı Tarım Paydaş Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement