Batman'da 'Soma' İçin Oturma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Batman'da 'Soma' İçin Oturma Eylemi

Batman\'da \'Soma\' İçin Oturma Eylemi

Batman'da bulunan Sivil Toplum Örgütleri, Soma'da yaşanan maden faciası ile ilgili basın açıklaması ve ardından oturma eylemi yaptı.

15.05.2014 12:34  Güncelleme: 12:35

Batman'da bulunan Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar ve Odalar, Soma'da yaşanan maden faciası ile ilgili basın açıklaması ve ardından oturma eylemi yaptı.

Atatürk Parkı girişindeki eyleme, çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, Soma'da yaşananların iş kazası değil, iş cinayeti olduğunu söyledi.

Tekik, " Türkiye'de son yıllarda sayısı hızla artan bu iş cinayetlerine kaza süsü verilmesini kabul etmiyoruz. Gelişmiş tüm ülkelerle kıyasen karşılaştırıldığında Türkiye'deki bu anormal olayların sebeplerinin kamuoyunca iyi bilinmesi ve hükümetçe de dikkate alınması gerekiyor. Düşük maliyet, yüksek kar amacı güden taşeron mantığı ortadayken, böylesi işkollarında emekçilerin ölüme sürüklendiği ve her geçen gün iş cinayetlerinin arttığı gerçeği, taşeronluk sisteminden vazgeçilmesini gerektirmektedir. Bizler Batman halkı olarak Soma'da yaşanan iş cinayetini kınıyoruz. Hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da 'Soma' İçin Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement