Batmanlı Doğan'ın Hedefi Güreşte Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika
Spor

Batmanlı Doğan'ın Hedefi Güreşte Dünya Şampiyonluğu

Batmanlı Doğan\'ın Hedefi Güreşte Dünya Şampiyonluğu

Batman'da okul arkadaşlarına özenerek güreşe başladıktan sonra katıldığı ilk uluslararası turnuvada Avrupa 2'ncisi olan 16 yaşındaki Doğan Kara, "Hedefim, Avrupa ve dünya şampiyonu olarak İstiklal marşını okutmak" dedi.

02.02.2016 11:12

Batman'da okul arkadaşlarına özenerek güreşe başladıktan sonra katıldığı ilk uluslararası turnuvada Avrupa 2'ncisi olan 16 yaşındaki Doğan Kara, "Hedefim, Avrupa ve dünya şampiyonu olarak İstiklal marşını okutmak" dedi.

AİLESİ ÖNCE KARŞI ÇIKTI

Yıldızlar Serbest Güreş Milli Takımı hazırlık kampına katılan Batman Petrol spor Kulübü'nün milli sporcusu Doğan Kara, 16 Mayıs İlköğretim Okulu'ndaki arkadaşlarının antrenmana gitmesi üzerine heveslenerek güreşe başladı. Babası Mehmet Zeki ve annesi Hanım Kara'nın 10 çocuğunun en küçüğü olan Doğan Kara, ailesinin önceleri bu isteğine karşı çıktığını. güreşi bırakmasını istediğini belirtti.

"DERECELERİM GELİNCE AİLEM ÇOK SEVİNDİ"

Geçen sene Sırbistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nnda 42 kiloda 2'nci olan Doğan Kara, çok sevdiği güreşin kendisine göre bir spor dalı olduğunu vurgularken şunları söyledi:

"Ailem ilk başta kulağım ve burnum kırılınca karşı çıktılar. Onlardan izinsiz antramanlara gittim, daha sonra onlar da alıştı. Güreşe başladıktan 5 ay sonra Türkiye 2'ncisi oldum. Batman Petrolspor'da bana destek oldu. Derecelerim gelince ailem de sevindi. Sonra milli takıma seçildim. Milli takımda Avrupa ikincisi, aynı zamanda Balkan şampiyonu oldum. Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Temel Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisiyim. Ben yetiştirdikleri için tüm antrenörlerime teşekkür ediyorum."

"HEDEFİM BAYRAĞIMIZI EN ÜSTTE DALGALANDIRMAK"

Şimdiki hedefinin hem Avrupa hem de dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Doğan Kara, şöyle devam etti:

"Hedefim bayrağımızı en üstte dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı dinletmek. Taha Akgül gibi dünyanın en iyi güreşçisi olmak istiyorum. Batman'dan dünya şampiyonu  güreş çıkmasını istiyorum. Batman'da arkadaşlarımın sporla buluşmalarını istiyorum. Çünkü spor kardeşliktir. Aynı zamanda devletimizin tüm imkanlarını görme şansını yakalıyoruz." - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Batmanlı Doğan'ın Hedefi Güreşte Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement