Bayburt'ta Arama Kurtarma Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Arama Kurtarma Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Bayburt’ta eğitimlerini tamamlayan UMKE ile AFAD ekiplerince arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

14.09.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta eğitimlerini tamamlayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yaptığı arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Bayburt ile Erzincan'dan 30 kişilik UMKE ve AFAD ekibi, Bayburt Toplum Sağlığı Merkezi'nde aldıkları eğitimin ardından Demirözü ilçesine bağlı Yakupabdal köyündeki Yakupabdal Göleti mevkisinde kampa girdi.

Arama kurtarma ve yaralılara müdahale eğitimi alan ekipler, kampın son gününde tatbikat gerçekleştirdi. Senaryo gereği, Bayburt kent merkezinde çöken üç katlı bina ve kaza yapan araçtaki vatandaşlar sıkıştıkları yerlerden çıkartıldı.

Çöken bina ve kaza yapan aracın bulunduğu alana 5 araçla sevk edilen 30 kişillik UMKE ve AFAD ekibi, enkaz ve kaza yapan araçtaki yaralı vatandaşlara, demir ve tahtaları kesici ve delici malzemelerle keserek ulaştı.

Ekipler, enkaz altında ve kaza yapan araçta sıkışan yaralılara atel takarak 112 Acil Sağlık ekiplerinin de yardımıyla sedyeyle dikkatli şekilde ambulaslara taşıyarak ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

"Avrupa'nın en güçlü ulusal kurtarma ekibi Türkiye'de"

İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, UMKE'de görev alan personelin yıl içinde çeşitli zamanlarda eğitimden geçirildiğini ifade etti.

UMKE'de görev alan sağlık personelinin tamamının gönüllülük esasına göre çalıştığını belirten Özbek, "Ulusal Medikal Kurtarma ekibimiz özel eğitim almış sağlık ekibinden oluşmaktadır. Böylesi önemli bir ekipte görev alan kişilerin de her türlü afete önceden hazır olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı da ulusal anlamda çok geniş bir ekibe sahip. Yaklaşık 5 bin kişilik ekiple herhangi bir deprem veya sel gibi afetlerde kısa sürede olay yerine ulaşım, idare etme ve müdahalede en iyi kapasiteye sahip" diye konuştu.

Özbek, bu anlamda Avrupa'nın en güçlü ulusal kurtarma ekibinin Türkiye'de bulunduğunu dile getirdi.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Bilgin de şubeleri bünyesinde hizmet veren UMKE'nin toplumsal duyarlılığı artırmak için bu kamp ve tatbikatı düzenlediğini anlattı.

Bayburt ve çevresinde 2005 yılından itibaren 24 kamp yapıldığını belirten Bilgin, "Gerçekleştirilen bu kampların 15'i kış, 9'u ise yaz kampı oldu. Bugün de ilimizde düzenlediğimiz 5 günlük eğitim kampının son gününde, Erzincan UMKE ekibi ve Bayburt AFAD Müdürlüğü birlikte tatbikat gerçekleştirdik" dedi.

Eğitimleri başarılıyla tamamlayan personellere katılım sertifikası verildi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Arama Kurtarma Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement