Bayırköy Bilecik'in Değişen Yüzü Oluyor - Son Dakika
Yerel

Bayırköy Bilecik'in Değişen Yüzü Oluyor

Bayırköy Bilecik\'in Değişen Yüzü Oluyor

Bilecik’in Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, en önemli projelerinin demiryolu projesi olduğunu, beldeye paralel geçen yolun daralmasına sebep olan rayların biraz ileriye kaydırılması için çalışmalar yaptıkları belirtti.

08.10.2015 14:03

Bilecik'in Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, en önemli projelerinin demiryolu projesi olduğunu, beldeye paralel geçen yolun daralmasına sebep olan rayların biraz ileriye kaydırılması için çalışmalar yaptıkları belirtti.

Yaman, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, beldeleri için akla gelen ilk projelerinin gölet projesi olduğunu söyledi. 1972 yılında yaşanan sel sonucu 9 vatandaşın öldüğünü anlatan Yaman, "O selde 9 tane vatandaşımız vefat etti. Yüzlerce hayvan telef oldu ve onlarca da ev yıkıldı. Bu gibi sel ve felaketleri önlemek adına bir gölet projesi hazırladı. Şuan yüzde 30'luk bir yapım aşamasına gelindi. Bu gölet projesi inşallah 2016 sonunda tamamen bitmiş olacak. Ne olacak bu gölette? Taşkın sulardan yani sel tehdidine karşı esas amacımız o bizim. Bir de Sarmaşık deresini de bu gölet projesinin içine dahil ettiler. O su göletimize ulaşacak. Bu proje bittikten sonra inşallah göletin etrafına halkımızın dinlenme alanlarını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Buraya kır düğünü yapmak için alanlar düşünüyoruz. Ama farklı bir kır düğün salonu vatandaşımız düğün yapacak yazın 21-22 tanede bungalov ev yapacağız. İçinde vatandaşların kalabileceği günlük pansiyon gibi. Bunun içinde doğalgazından tutun, hamağından tutun, çaydanlığa tabağa kadar hepsi olacak. Vatandaşımız düğüne geldikten sonra gece orada konaklayabilecek. Bunu hafta sonu vatandaşımıza hizmete açacağız" dedi.

"HALI SAHAMIZ BİTMEK ÜZERE"

Beldeleri yapılan halı sahanın bitmek üzere olduğunu söyleyen Yaman, "İnşallah 2 hafta içerisinde açarız muhtemelen. Yine 8 Eylül'de İl Özel İdare ihalesini yaptı, kapalı salonumuzu inşallah seneye bu zamanlarda en geç açacağız. Emeği geçen meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza, milletvekilimize, bize bu konu da destek olan belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz. Yeni uzun bir cadde çalışmamış başlıyor şimdi. 820 metrelik bir cadde düşünü elektrikleri yerin altına alacağız orada su kanalizasyon doğalgaz eksik olanları tamamlayacağız. Atatürk Caddesinden sonra bu caddemizi de yaklaşık bir 50-60 yıl sorunlu olmayacak bir şekilde vatandaşımızın hizmetine sunacağız" ifadelerinde bulundu.

"EN BÜYÜK PROJEMİZ BU OLACAK"

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, yapacakları en büyük proje hakkında bilgi verdi. Demiryolları raylarının Bayırköy asfaltına paralel geçtiğini anlatan Yaman sözlerine şöyle devam etti.

"Önümüzdeki günlerde bizim bu demiryolları projenin ile ilgili Haydarpaşa'dan yazı çıkarsa bu dönemin en önemli işi olacak. Biliyorsunuz ki demiryolları Bayırköy'e asfaltla paralel geçiyor. Osmaneli'den Bilecik'e gidiş kısmını da daraltıyor. Oradaki esnafımızın derdi büyük. Yolun içeriden geçmesi esnafımızı pek memnun etmedi. Onlar da haklı bu konuda eğer demiryollarını oradan kaldırırsak yolu biraz ileri doğru kaydıracağız. Demiryolunun şu anki mevcut yerine de alışveriş merkezleri, yemek yeme yerleri gibi bir şey düşündüm. Susurluk'u geçtikten hemen sonra bir tesis var onun minyatürünü buraya yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda da işletmelerle görüştük. Alışveriş merkezlerinin yetkileri ile de görüştük. Bundan sonra enerjimizi oraya vereceğiz. Daha sonra önümüzdeki günlerde 800 kişilik tribün kapasiteli sentetik çim sahasına başlayacağız."

"EĞİTİME ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ, İLK VE ORTA OKULUMUZDA ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK"

Eğitime çok büyük önem verdiklerini ve bunun da meyvelerini topladıklarını ifade eden Başkan Yaman, "Bayırköy küçük bir belde ama, buradan 2 Fen Lisesini 2 de Bilecik Anadolu Lisesini kazanan 4 çocuğumuz var. Onlara da gücümüz ölçüsünde tablet telefon gibi hediyelerden aldık. Pazartesi günü inşallah onları takdim edeceğiz. Eğitim bizim için çok çok önemli. Özellikle bunu belirtmek istiyorum. Şu anda belki sözleşmeli öğretmen takviyesiyle tamamlandı, ama Bayırköy İlköğretim Okulunda öğretmen açığımız yok. Biz bu konuda çok hassasız. Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Altınkaynak'tan Allah razı olsun. Elinden ne geliyorsa yapıyor. Eğitim çok önemli diğer başkanlarım da bu konuda çok hassas onu biliyoruz. Ama Bayırköy'de eğitim denince pazarlığı olmayan tek konu o. Okul bizden bir şey istediği zaman biz bu konuda kesinlikle pazarlık yapmadan hemen çalışıyoruz. Kapalı spor salonuda onun için yapılıyor. Orada Beden Eğitimi dersi yapılabilecekler" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayırköy Bilecik'in Değişen Yüzü Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement