Baykal'ın Odatv Davası Kapsamında Verdiği Yazılı Beyan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Baykal'ın Odatv Davası Kapsamında Verdiği Yazılı Beyan Açıklaması

Baykal\'ın Odatv Davası Kapsamında Verdiği Yazılı Beyan Açıklaması

"İklim Ayfer Kaleli'nin basına taşıdığı iddia ve iftiraların gündeme geldiği tarih son derece önemlidir. Zira o tarihler, milletvekilliği adaylarının listesinin oluşturulduğu döneme denk gelmekte...

05.11.2013 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Odatv Davası'nı gören İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine iletilmek üzere verdiği yazılı beyanda, davanın sanıklarından "İklim Ayfer Kaleli'nin basına taşıdığı iddia ve iftiraların gündeme geldiği tarihin son derece önemli olduğunu" kaydederek, "Zira o tarihler, milletvekilliği adaylarının listesinin oluşturulduğu döneme denk gelmektedir. Birileri ısrarla Türk siyasi hayatından çekilmem için ellerinden geleni yapmakta ve çok iğrenç komplolar tertiplemektedirler. Taciz iddiası ve iftirası da onlardan biridir" ifadelerini kullandı.

Baykal, Odatv Davası'nda talimatla ifadesinin alınmasını isteyen İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine iletilmek üzere Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine iki sayfalık yazılı yanıt verdi.

Baykal, yanıtında, mahkemenin, "Halk TV'nin satışı, devri veya kiralanması konusunda Soner Yalçın ile nerede, kaç kez görüştüğü, burada nelerin konuşulduğu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili aracılığı olup olmadığı" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Gazeteci Hüseyin Soner Yalçın ile Meclis'te birkaç defa görüşmemiz oldu. Bu görüşmeler esnasında Halk TV'yi satın almak veya kiralamak istedikleri dile getirilmiştir. Halk TV şirket hissedarlarının bir kısmıyla dostluk ilişkilerim olması nedeni ile bu konuda yardımcı olmam istenmiştir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu olayla ilgisi ve bir aracılığı olmamıştır.

Halk TV'nin şahsıma ait olmaması nedeni ile 'Devretmeyi kabul ettiniz mi' sorusu ve bu konuya ilişkin devamındaki sorular anlamsızdır. Kılıçdaroğlu, genel başkan olduktan sonra CHP içerisinde liderlik çekişmesine girilmemiştir."

Baykal, davanın sanıklarından İklim Ayfer Kaleli'ye ilişkin soruları ise şöyle yanıtladı:

"İklim Ayfer Kaleli, Odatv'de çalıştığını söyleyerek ısrarla, dört defa sekreteryamı arayarak randevu talep etmiştir. Bu ısrarlı talepleri sonucu 25 Ocak 2011 tarihinde kendisi ile 20-25 dakikalık görüşmem olmuştur. Görüşmede, CHP Genel Başkanlığından ayrıldığım için çok üzüntü duyduğunu, evimin önünde çadır kuran CHP'li gençleri ziyarete gittiğini, lider olarak çok sevdiğini ve sonrasında daha yakın görüşmek istediğini belirtmiştir. Görüşme bitmiş ve kendisi ayrılmıştır. Halk TV'nin devrine ilişkin bir konu gündeme gelmemiştir.

Ahmet Mümtaz İdil ile sanık İklim Ayfer Kaleli'nin yaptığı telefon görüşmesindeki, 'İyi geçti ama, habercilik bir şey yok. Ziyaret ettim', 'Seçime kadar bir şey söylemeyecek, konuşmayacak, CHP'ye zarar verecek hiçbir şey yapmayacak. Görüşü bu, bunu bile yazmamı istemiyor', 'Yarım saat muhabbet ettik, sohbet ettik, yani haberlik hiçbir şey yok' kısmına ilişkin ifadeler doğrudur. Ancak 'Yarın tekrar görüşeceğiz. Başka bir yerde olacak o yarın. Beni de götürüyor yanında' kısmı tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir beyanım bulunmamaktadır.

Aynı konuşmada geçen, 'Sonra tohum attım. Kısa süre sonra ekecem, biçicem, şimdilik bir şey yok' ifadelerinin anlamı çeşitli yorumlara açıktır."

-"Dinlendiğini bildiği..."

Baykal, beyanında, Kaleli'nin Mümtaz İdil ile yaptığı telefon görüşmesinden "hiçbir taciz olayının olmadığı, haberlik bir şey olmadığı, gayet olağan bir görüşme olduğunun açık olarak anlaşıldığını" belirterek, şunları kaydetti:

"İklim Ayfer Kaleli, Ahmet Mümtaz İdil ile yaptığı telefon konuşmasında, 'Yarım saat muhabbet ettik, yani haberlik bir şey yok, sonra tohum attım, kısa sürede ekeceğim, biçeceğim, şimdilik bir şey yok' dedikten sonra, dinlendiğini bildiği Barış Pehlivan ve Hüseyin Soner Yalçın ile yapmış olduğu telefon görüşmelerinde kasten kendisine yönelik taciz edildiği iftirasında bulunmuştu. Bu ikinci senaryonun benim açımdan hiçbir geçerliliği yoktur. Böyle bir senaryoyu CHP yönetimine ve Odatv yönetimine aktardığından da haberim olmamıştır. Bana yaptığı ziyaret sonrasında defalarca telefonla arayarak ilişki geliştirme çabalarını sürdürmüştür. Buna karşılık ben hiçbir zaman kendisini telefonda aramadım, hiçbir görüşmem veya karşılaşmam olmadı, buluşma önerilerinin tümünü de geri çevirdim."

-"Siyasi hayattan çekilmem için..."

Baykal, Kaleli'nin "asılsız iddia ve iftiraları" üzerine açtığı tazminat davalarında mahkum olduğunu belirterek, buna ilişkin kararları sıraladı.

"Kaleli'nin basına taşıdığı iddia ve iftiraların gündeme geldiği tarihin son derece önemli olduğunu" kaydeden Baykal, "Zira o tarihler, milletvekilliği adaylarının listesinin oluşturulduğu döneme denk gelmektedir. Birileri ısrarla Türk siyasi hayatından çekilmem için ellerine geleni yapmakta ve çok iğrenç komplolar tertiplemektedirler. Taciz iddiası ve iftirası da onlardan biridir" ifadelerini kullandı.

Baykal, sanıklardan Yalçın Küçük'ü üniversiteden tanıdığını, ancak bahsedilen Küçük'ün el yazısı notlarına ilişkin bilgisinin bulunmadığını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baykal'ın Odatv Davası Kapsamında Verdiği Yazılı Beyan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement