Uludağ'da Bayrağıyla Gelene Teleferik Bedava - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da Bayrağıyla Gelene Teleferik Bedava

Uludağ\'da Bayrağıyla Gelene Teleferik Bedava

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhuriyet Bayramında şanlı Türk bayrağını getiren her vatandaşın, Uludağ'a teleferikle ücretsiz çıkacağını söyledi.

27.10.2014 18:43  Güncelleme: 11:25

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhuriyet Bayramı'nda şanlı Türk bayrağını getiren her vatandaşın, Uludağ'a teleferikle ücretsiz çıkacağını söyledi. Altepe, Teleferik Teferrüç Merkez İstasyonu'nda düzenlediği basın toplantısında, teleferiğin Bursa'nın en önemli simgelerinden biri olduğunu söyledi.

Bundan 2 yıl öncesine kadar Bursa dışında kendilerine en çok yöneltilen sorunun, "Teleferik ne oldu, yenilenecek mi?" olduğunu, ancak son 2 yılda Bursa'nın ulaşımda çok daha yeni ve modern argümanlara kavuştuğunu belirten Altepe, "Artık Bursa zenginledi. BUDO da var, deniz uçağı da helikopteri de var" dedi. Ancak Bursa'nın ilk göz ağrısı, 50 yıldır hizmet veren teleferiğin yerinin Bursalılar için ayrı olduğunu söyleyen Altepe, bu çerçevede kısa bir süre önce başlattıkları yenileme çalışmaları sonucu Teferrüç- Sarıalan hattının yenilenerek 7 Haziran'da hizmet vermeye başladığını hatırlattı.

Altepe, teleferikle, karadan 35 kilometre olan bu yolun 13 dakika gibi kısa bir sürede aşılabildiğini, yeni hattın 4 ayda 450 bin yolcu taşıdığını belirterek, "Biz ihale aşamasında firmalara yılda 300 bin yolcu taşıyabileceğini belirtmiştik. '250 binde kalırsa 50 bini belediye ödeyecek' dedik. Teleferiğimiz umulanın üzerinde bir performans sergiledi. Yıllık 300 bin yolcu hedefini 4 ayda 150 bin geçti" diye konuştu.

Teleferik yolcularının yüzde 80'inin turist olduğuna işaret eden Altepe, bunun da turizm yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Altepe, Sarıaalan-Oteller Bölgesi hattının da en geç yılbaşına kadar hizmete sokulacağını bu konuda önlerinde herhangi bir engel bulunmadığını ifade ederek, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.

Sarıalan-Oteller Bölgesi hattının yılbaşına kadar biteceğini dile getiren Altepe, "Buradan oteller bölgesinde kayak pistlerine kadar teleferiği kullanmış olacağız" ifadesini kullandı.

"Türk bayrağını getiren, Uludağ'a ücretsiz çıkacak"

Teleferik AŞ yönetiminin Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir öneri getirdiğini, bunu derhal onayladıklarını anlatan Altepe, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Bayramı'nda şanlı Türk bayrağını getiren her vatandaşımız Uludağ'a teleferikle ücretsiz çıkacak. Ayrıca Uludağ ile ilgili yetki karmaşasını da 7 Kasım'da Bursa'ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşülerek çözeceğimizi umuyorum. Şimdiden sonra Oteller Bölgesi, Kadıyayla ve Sarıalan bölgeleriyle birlikte aktivite merkezi olacak. Uludağ'a yapacağımız 6 adet saha, kongre merkezi, günübirlik tesisler ve otoparklarla bu yatırımlar hızlı bir şekilde gelişecek. Yaz kış gelen vatandaşlarımız, burada güzel vakitler geçirebilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uludağ'da Bayrağıyla Gelene Teleferik Bedava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement