Bayram Alışverişinde Şehit Edilen Babalarının Yasını Tutuyorlar - Son Dakika
Yerel

Bayram Alışverişinde Şehit Edilen Babalarının Yasını Tutuyorlar

EKREM PAYAN / ŞİMAL MÜLDÜR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde bayram alışverişinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Korucu Osman İnal'ın çocukları Kurban Bayramı'nı buruk geçiriyor.

24.09.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EKREM PAYAN/ ŞİMAL MÜLDÜR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde bayram alışverişinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Korucu Osman İnal'ın çocukları Kurban Bayramı'nı buruk geçiriyor.

Bayram alışverişi yapmak için gittiği Silopi'de terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında eşi ve 4 yaşındaki oğlunun gözü önünde şehit düşen geçici köy korucusu ve Vatan Mahallesi Muhtarı İnal'ın ailesi bayramda taziyeleri kabul ediyor.

"Kızları olarak korucu olmaya hazırız"

İnal'ın kızı Rabia İnal (24), AA muhabirine, babalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Saldırıyı lanetleyen İnal, "Babam, annem ve 4 yaşındaki kardeşim Ufuk'un gözü önünde şehit edilmiş. Kardeşimin sarıldığı esnada babamı katletmişler. Bari kardeşimin hatırına bir şey yapmasalardı" şeklinde konuştu.

Babalarının yolunda ilerleyeceklerini vurgulayan İnal, "Devlet silah versin, biz kızları olarak korucu olmaya hazırız. Bir Osman gitti, yerini dolduracak bin Osman gelecek" ifadelerini kullandı.

"Babamızın yolunda yürüyeceğiz"

İnal'ın kızı Songül İnal (16) da ailece terörü lanetlediklerini belirtti.

İnal, şunları kaydetti:

"Devletimizi, bayrağımızı sevdiğimiz için bizi hor görüyorlar, sevmiyorlar. O nedenle de babamı öldürdüler. Bize sahip çıkın babamın kanını yerde bırakmayın. Kanımızın son damlasına kadar teröre karşı çıkacağız. Ailemiz geniştir. Birini öldürmekle bitmeyiz, hepimiz Osman'ız. Babamızın yolunda yürüyeceğiz."

Şehit korucunun oğlu Umut İnal (12), babasının kimseye zararı olmayan, herkese iyilik yapan bir kişi olduğunu dile getirerek, "Bunu babama neden yaptılar?" diye sordu.

İnal'ın eşi 14 çocuk annesi Sabriye İnal, eşinin yasını tutmayacağını, şehit olmasından gurur duyduklarını söyledi.

İnal, şehidin mirasına sahip çıkacaklarını ifade ederek, devletin arkalarında olduğunu hissettiklerini belirtti.

"Onun silahı benim emanetimdir"

Eşinin vatanı ve bayrağı uğrunda şehit olduğunu vurgulayan İnal, olay günü yaşananlara ilişkin şunları anlattı:

"Eşim emekli geçici köy korucusuydu ve 4 ay önce Çalışkan beldesinde gönüllü olarak koruculuk yapmaya başlamıştı. Silopi'ye bayram alışverişine gitmiştik. Çarşıda 3 terör örgütü mensubu aracımızın etrafını sarıp, eşimi vücuduna birkaç kez kafasına da tek el ateş ederek şehit etti. Saldırıda arkadaşı Lezgin Yağız ise yaralandı."

Eşinin yardımsever bir kişi olduğunu vurgulayan İnal, devletten tek isteklerinin faillerinin yakalanması olduğunu aktardı.

İnal, "Türk bayrağı benim başım üstüne. Eşimin silahı da göğsümün üstünde olacak. Onun silahı benim emanetimdir ve kimseye vermeyeceğim" dedi.

Babalarının mezarını ziyaret ettiler

İnal'ın çocukları Kurban Bayramı'nda babalarını al bayraklı mezarı başında gözyaşları içinde anarak, dua etti.

Bu arada 172. Zırhlı Tabur Komutanı Yarbay Ünay Yıldız da şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 21 Eylül'de aileleriyle bayram alışverişi yaparken teröristlerin silahlı saldırısına uğrayan Osman İnal, olay yerinde şehit olmuş, ağır yaralanan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve korucu Lezgin Yağız ise Silopi Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayram Alışverişinde Şehit Edilen Babalarının Yasını Tutuyorlar - Son Dakika


Advertisement