Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika
Yerel

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde 1 Haziran'da yenilenen belediye başkanlığı seçimini tekrar kazanan Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, mazbatasını alarak görevine başladı.

04.06.2014 16:14

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde 1 Haziran'da yenilenen belediye başkanlığı seçimi tekrar kazanan Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, mazbatasını alarak görevine başladı.

Gündoğan, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını almasının ardından makamına gelerek, kendisine "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan mahalle muhtarları ve vatandaşlarla görüştü.

Burada yaptığı açıklamada, çalkantılı bir seçim dönemini geride bıraktıklarını ifade eden Gündoğan, kendine oy veren, vermeyen tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Herkese eşit mesafede hizmet için geldiğini bildiren Gündoğan, "Seçim döneminde ve öncesinde ne söz verdiysem o sözlerin takipçisi olacağım. Mahmudiye'nin sorunlarını biliyorum. Bunların çözümünde halkımızla birlikte, büyükşehir belediyemizin de desteği ile birlik ve beraberlik içinde Mahmudiye'yi gelecek yıllara taşıyacağım" diye konuştu.

İlçede 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde MahmudiyeBelediye Başkanlığı'nı CHP'nin adayı Gündoğan bin 511 oyla kazanmış, mevcut belediye başkanı, AK Parti adayı Ayşe Güney ise bin 504 oy almıştı. Bunun üzerine Güney, resmi olmayan sonuçlara itiraz etmiş, oyların yeniden sayım sonucunda Gündoğan'ın bin 508, Güney'in ise bin 507 oy aldığı tespit edilmişti.

Güney'in İlçe Seçim Kurulu'na ikinci itirazı üzerine oyları yeniden sayılmış ve Gündoğan ile arasında oy farkı, 1'den 2'ye yükselmişti. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu, "kısıtlı" denen özürlü vatandaşların oy kullandığı gerekçesiyle 17 Nisan'da ilçedeki seçimi iptal etmişti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement