BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehir'de

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehir\'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, fezleke görüşmelerinin Meclis TV'den yayınlanmamasını kınadığını ve doğru bulmadığını belirterek, "Milletin her şeyden haberdar olması gerekir. Milletin bilmesi gerekir neyin ne olduğunu. Suçlanan Bakanların savunmalarını milletin de izlemesi gerekir çünkü önce milletin vicdanında, kamu vicdanında aklanmaları gerekiyor" dedi.

06.05.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, fezleke görüşmelerinin Meclis TV'den yayınlanmamasını kınadığını ve doğru bulmadığını belirterek, "Milletin her şeyden haberdar olması gerekir. Milletin bilmesi gerekir neyin ne olduğunu. Suçlanan Bakanların savunmalarını milletin de izlemesi gerekir çünkü önce milletin vicdanında, kamu vicdanında aklanmaları gerekiyor" dedi.

Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinliğine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tören öncesi gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulunarak yöneltilen soruları cevaplandırdı. Destici, Türkiye'de en çok Yunus Emre'lerin, Mevlana'ların, Hacı Bektaş Veli'lerin, Hacı Bayram Veli'lerin, Şeyh Edebali'lerin eksikliğinin hissedildiğini belirtti. Destici, "Bugün en çok ne eksiğimiz, ne problemimiz var? Sevgi problemimiz var. Birbirimize karşı olan sevgimizi büyük oranda kaybettik. Hoşgörümüzü kaybettik. Vicdan duygumuzu, maalesef olaylara göre bulunduğumuz siyasi cephelere göre değerlendirir hale geldik. Milletin bir irfan problemi, adalet problemi ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz. İşte bundan 7 asır önce bu topraklarda yaşamış, bu manevi büyükler, bugün yok. Her türlü teknolojik imkana rağmen her öğrencinin eline bilgisayarı, tableti veriyorsunuz, her sınıfa akıllı tahta koyuyorsunuz ama Yunus Emre yetiştiremiyorsunuz. Hiç o imkanların olmadığı dönemlerde Yunus Emre'ler, Mevlana'lar var olmuş. Hacı Bayram Veli'ler, Hacı Bektaş Veli'ler var olmuş ve bugün hala bu topraklara sevgi ve hoşgörüyü aşılamış ve bu topraklarda, Anadolu coğrafyasında Rum'u, Ermeni'si, Alevi'si, Sünni'si, Müslüman'ı, Arap'ı, Türkmen'i, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Boşnak'ı kardeşçe bin yıldan fazla bir süre yaşamış ama maalesef bugün baktığımız zaman, birbirimize bir tahammülsüzlükle karşı karşıyayız. Tabii o dönemde devleti yönetenlerin yanında Şeyh Edebali'ler var, Akşemsettin'ler var. İşte onlara ruh veren, yön veren Yunus'lar, Mevlana'lar var. Ne zaman ki Zal Mahmut'lar, Rüstem Paşa'lar, Damat Ferit'ler ortaya çıkmış, işte entrikalar, kargaşalar, kamplaşmalar, ayrışmalar, bölünmeler ortaya çıkmış. Bugün de maalesef bu kamplaşmanın, ayrışmanın bu bölünmenin ya da bu çatışma kültürünün en yoğun olduğu dönemleri yaşıyoruz. İnşallah Türkiye'yi yönetenler başta olmak üzere, siyasetçilerimiz yanlarında dediğim gibi Zal Mahmut'lar değil de, Şeyh Edebali'ler, Damat Ferit'ler değil de Akşemsettin'ler taşırlarsa, devşirmeler yerine bu memleketin gerçek evlatlarını bulundururlarsa ben ülkenin o zaman daha güvenli, daha huzurlu ve ileriye daha güvenli bakacağını düşünüyorum" dedi.

"FEZLEKE GÖRÜŞMELERİ MECLİS TV'DE YAYINLANMALIYDI"

Bir basın mensubunun, "Fezleke görüşmeleri Meclis TV'de yayınlanmadı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusuna karşılık BBP Genel Başkanı Destici şunları söyledi:

"Meclis TV'den yayınlanmamasını kınıyorum, doğru bulmuyorum çünkü milletin her şeyden haberdar olması gerekir. Milletin bilmesi gerekir, neyin ne olduğunu. Bir kere suçlanan Bakanların savunmalarını milletin de izlemesi gerekir çünkü önce milletin vicdanında, kamu vicdanında aklanmaları gerekiyor. Bununla birlikte tabii ki de hukuk önünde de aklanmaları gerekiyor. Ben o zaman da söylemiştim. Eğer bu soruşturmaların önü tıkanırsa, kapatılırsa, akamete uğrarsa en büyük haksızlık suçlananlarla muhataplarıyla ilgili olur. Bırakalım, müsaade edelim bu soruşturmaların önünü tıkamayalım. Suçlananlar, itham edilenler nihayetinde bu bir soruşturma. İspatlanmış bir şey değil. Gitsinler hukuk önünde aklansınlar. Ancak o şekilde kendilerini aklayabilirler ya da kendi üzerilerindeki bu tür iddiaları çürütebilirler. Onun yanı sıra TBMM'de bu fezlekelerin görüşüldüğü gün canlı yayınlansa millet bu suçlanan Bakanların, muhatapların savunmalarını izleyecek ve şeffaf bir şekilde karar verecek. Dinledikten sonra gerçekten suçlular mı, suçsuzlar mı gerçekten ortaya koydukları savunmalar gerçeği yansıtıyor mu ya da milletin vicdanında karşılık buluyor mu, millet buna inanıyor mu? Bunu görmeleri lazım ama nedense bunu toplumdan kaçırdılar ve kaçırmayı yeğliyorlar. Biraz önce saydığım problemlere ilaveten bugün adalet diye bir problemimiz var. Hepimizin ortak paydası olan vicdan problemimiz var. Ahlak problemimiz var. Bir de bunların yanında şeffaflaşamama problemimiz var. Şeffaflaşalım yani, kimse korkmasın. Bu millet her şeyi bilsin. Milletten bir şey gizlemenin bir anlamı yok. Nihayetinde gerçeklerin bir yönü vardır ki er ya da geç bir gün ortaya çıkarlar. Ben bunu gizlemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Tabii burada niyet nedir diye baktığımız zaman niyet okuyucu değiliz ama bunu Meclis'te birtakım alt komisyonlara ya da oluşturulacak komisyonlara havale edip çürütmek, yani zamana yaymak, gündemden düşürmek gibi bir niyet var. İktidar partisinin bu niyeti çok açık bir şekilde gözüküyor. Keşke böyle olmasa da gerçekten milletten gerçekler gizlenmese, hukuk önünde herkes yaptığının hesabını verebilse. Bu tek taraflı değil, ben herkes için söylüyorum. Kim haksız, hukuksuz, adaletsiz bir iş yapmışsa mutlaka hukuk önünde bunun hesabını vermeli. Bunlar milleti ayrıştıracak, kamplaştıracak, çatıştıracak konular başlıklar haline dönüştürülmemeli, toplum gerginleştirilmemeli." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement