BDP'li Gündeş, ''Başkanın Yüreği de Cebi de Temiz Olmalı'' - Son Dakika
Politika

BDP'li Gündeş, ''Başkanın Yüreği de Cebi de Temiz Olmalı''

BDP\'li Gündeş, \'\'Başkanın Yüreği de Cebi de Temiz Olmalı\'\'

Mersin BDP Toroslar Belediyesi Eş Başkan adayı Bedrettin Gündeş, belediye başkanlığını kazanmaları durumunda 'birincil hedeflerinin insan ve sosyalleşme olacağını' söyledi.

28.03.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gündeş, "Belediye başkanının ufku geniş olmalı, yüreği ve cebi temiz olmalı. Bu iki özelliğe sahip olan belediye başkanı yaşamı dönüştürebilir, kenti dönüştürebilir" dedi. Gündeş, kenti tüm bileşenlerle birlikte yönetmek istediklerini de belirterek " Toroslar'ın kültürel çeşitliliğine uygun bir belediye meclisi üyesi aday listesi çıkardık. Her kesimden oy alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Toroslar Belediyesi Eş Başkan adayı Bedrettin Gündeş, seçim sürecine ve hedeflerine dair değerlendirmelerde bulundu.

4 PARTİ DE İDDİALI DURUMDA

Toroslar'daki Kürt seçmenlerin bugüne kadar genellikle AKP'ye oy verdiğini, CHP tabanının ise son seçimlerde MHP'ye yöneldiğini kaydeden Gündeş, "Bu seçimlerde CHP, aday profilinden dolayı MHP'deki ödünç oylarını geri alacaktır.

Biz de BDP'nin AKP'deki ödünç oylarını geri alacağız. Matematiksel olarak seçimi kazanma şansımız var. Akbelen, Halkkent, Güneykent, Çağdaşkent gibi mahallelerde oylarımızı artıracağımızı düşünüyorum. Yani şu anda 4 parti de eşit durumda. Kim halkla ilişkileri iyi tutarsa o başarılı olur. Türkiye'de 4 partinin de eşit olduğu hiçbir ilçe yok. Bir tek Toroslar'da 4 parti de iddialı durumda" dedi.

MECLİS ÜYESİ LİSTESİ KAPSAYICI OLDU

BDP'nin Toroslar Belediye Meclisi üyesi aday listesinin birinci sırasında eski MESİAD Başkanı Mustafa Güler'in yer aldığına dikkat çeken Gündeş, "Mustafa Güler bu kentin MR'ını çekmiş, deneyimli, sorunları bilen, duyarlı bir arkadaşımız. Onun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde olmasının kente çok büyük katkısının olacağına inanıyorum.

Belediye meclisi üyesi aday listesinde genç arkadaşlar, kadın arkadaşlar var. Esnaf temsilcileri var. İnanç gruplarıyla ilgili arkadaşlar var. Toroslar'da toplumsal yapıyı, kültürel çeşitliliği gözeterek bir liste yapmaya çalıştık. Yörüklerin de meclis üyesi listesinde olmasını isterdik ama onlar bu aşamada sadece destek olmak istediklerini bildirdiler. Aydın, ilerici, sosyalist, muhafazakar kesimlerin temsil edileceği bir liste hazırladık" diye konuştu.

''NE KÖYE BENZİYOR, NE KENTE BENZİYOR''

Göreve seçilmeleri durumunda birincil hedeflerinin insan ve sosyalleşme olacağını kaydeden Gündeş şunları söyledi:

"Toroslar'da 82 bin çocuk yaşıyor ve bunların dörtte biri madde bağımlılığı riski altında. Madde bağımlılığı riski Demirtaş'ta yüzde 40'a çıkıyor. Kurdali, Çavuşlu, Demirtaş eski yerleşim yerleri ama senelerdir ihmal edilmiş. Toplu konut alanlarını çıkardığımız zaman Toroslar köy kent gibi. Ne kente beziyor, ne köye benziyor. İmar kanunu uygulamalarında sorunlar var. Ev hisleri sorunlu. Spor tesisleri, parklar bir yerde toplanmış. Bu tesislerden her mahalle faydalanamıyor. Biz her mahallede mutlaka eğitim, sanat ve spor tesisleri kurmayı vaat ediyoruz.

Madde bağımlılığıyla mücadele için bunun şart olduğunu düşünüyoruz. Demirtaş'ta, Çavuşlu'da, Kurdali'de spor tesisi, eğitim tesisi adına hiçbir şey yok. Bizim en büyük projemiz bu olacak: Toroslar'daki tüm çocukları, hangi mahallede yaşarsa yaşasın mutlaka sporla, sanatla, eğitimle buluşturacağız. Belediyeyi sadece yol asfalt yapan bir anlayıştan kurtaracağız. İnsanın insanca yaşayabileceği yaşam alanları yaratacağız.

Gençliğin dinamizminden, emeklilerin deneyimlerinden faydalanacağız, kadını yaşama katacağız. Belediye sınırlarına dahil edilen köylerde yaşam alanları oluşturacağız. Meyvecilik ve sebzeciliğin gelişmesi, üreticinin kendi işletmelerini oluşturması için Avrupa Birliği ve Dünya Bankası fonlarından faydalanacağız."

TOROSLAR'DA DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAŞAM

Akdeniz Belediyesi'nde görev yaptığı dönemde edindiği deneyimlerin kendisi için bir avantaj olduğunu belirten Gündeş, "Toroslar, Akdeniz'e nazaran kentleşme, yeni kentsel alanlar, yeni yaşam alanları yaratma açısından daha uygun. Akdeniz tıkandı ama Toroslar'ın önü açık. Kenti dönüştürme, modern ve çağdaş bir yaşam kurma şansı var Toroslar'da. Belediye başkanının ufku geniş olmalı, yüreği ve cebi temiz olmalı. Bu iki özelliğe sahip olan belediye başkanı yaşamı dönüştürebilir, kenti dönüştürebilir. Biz de Toroslar'da yaşamı, kenti dönüştürme, daha çağdaş bir yaşam kurma iddiasındayız" dedi.

''TABANIMIZ EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇSELLEŞTİRİLDİ''

BDP'nin bu seçimlerde ilk kez denediği eş başkanlık sistemini de değerlendiren Gündeş, "Toroslar Belediyesi Eş Başkan adayı Emine Kocadağ ile birlikte çalışmalarımızı uyum içinde yürütüyoruz. BDP tabanı ve toplum eş başkanlık sistemini içselleştirdi. Özellikle kadınlardan ilgi var.

Eş başkanlık sistemi 21. yüzyılın önemli bir projesi. Avrupa'dan bile ilerde olan bir sistem. Kadının toplumsal yaşama ve yönetime eşit olarak katılması açısından da, kentlerin en iyi şekilde yönetilmesi açısından önemli bir sistem. Türkiye'nin bu sistemle dünyaya örnek olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika BDP'li Gündeş, ''Başkanın Yüreği de Cebi de Temiz Olmalı'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement