Bebeğin Öldürülmesinde 'Haksız Tahrik' İndirimini Yargıtay Bozdu - Son Dakika
Güncel

Bebeğin Öldürülmesinde 'Haksız Tahrik' İndirimini Yargıtay Bozdu

Bebeğin Öldürülmesinde \'Haksız Tahrik\' İndirimini Yargıtay Bozdu

Zonguldak'ta, engelli kız kardeşine tecavüz ettiğini iddia ettiği Mustafa Türk ile kucağındaki torunu 1 yaşındaki Emirhan Kurt'u av tüfeği öldüren Aydın Tek'e, haksız tahrik indirimi ile iki cinayet için verilen 10'ar yıl 10'ar ay hapis cezasını kısmen Yargıtay bozdu.

23.02.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, engelli kız kardeşine tecavüz ettiğini iddia ettiği Mustafa Türk ile kucağındaki torunu 1 yaşındaki Emirhan Kurt'u av tüfeği öldüren Aydın Tek'e, haksız tahrik indirimi ile iki cinayet için verilen 10'ar yıl 10'ar ay hapis cezasını kısmen Yargıtay bozdu. Bebeğin öldürülmesinde haksız tahrik bulunmadığına hükmeden Yargıtay'ın kararı üzerine bu suçtan yeniden hakim karşısına çıkan sanık Aydın Tek'e ömür boyu hapis cezası verildi.

21 Ağustos 2006'da Alaplı İlçesi'ne bağlı Kabalar Köyü'nde meydana gelen olayda 33 yaşındaki Aydın Tek, akli dengesi yerinde olmayan kız kardeşi H.T.'ye ormanlık alanda tecavüz ettiği iddia edilen evli ve 4 çocuk babası Mustafa Türk'e köy meydanında av tüfeği ile ateş etti. Mustafa Türk ve kucağında bulunan torunu Emirhan Kurt öldü.

'Kasten öldürme' suçlamasıyla Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Aydın Tek, kardeşinin tecavüzüyle ilgili Alaplı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduklarını, ancak bir işlem yapılmadığını ileri sürdü. Bu olaydan sonra köyde ağır ithamlarla karşılaştıklarını belirten Aydın Tek, Mustafa Türk'ü ağır tahrik altında öldürdüğünü, ancak kucağındaki torununu görmediğini iddia etti.

2008'de sonuçlanan davada sanık Aydın Tek, Mustafa Türk ve Emirhan Kurt'u haksız tahrik altında öldürdüğü gerekçesiyle 10'ar yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, Mustafa Türk için verilen hapis cezasını onarken, Emirhan Kurt'un öldürülmesinde haksız tahrik oluşturan söz ve davranış bulunmadığı gerekçesiyle kararı bozdu.

Kaldığı Karabük Kapalı ve Açık Cezaevi'nden 2011'de firar eden ve geçen Ocak ayında teslim olan Aydın Tek, Yargıtay'ın kararı üzerine 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıktı. Aydın Tek savunmasında, Mustafa Türk'ün kucağındaki çocuğu görmediğini ileri sürdü. Mustafa Türk'ün, engelli kardeşine tecavüz ettiğini, daha sonra da kahraman gibi köyde gezdiğini iddia eden Aydın Tek, "Bakkaldan çıkmıştı. Arkası dönüktü. 'Mustafa' diye bağırdım ve ateş ettim. Çok uzun olduğu için kucağında çocuk görmedim. Elinde poşet olduğunu sandım. Bana verilecek en ağır cezayı verin, isterseniz asın. Ben onu geri getiremem. Çünkü isteyerek öldürmedim. Ben bebeği öldürecek kadar cani bir insan değilim" dedi.

Mahkeme heyeti, Emirhan Kurt'un öldürülmesinde haksız tahrik indirimi uygulamayarak sanığın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebeğin Öldürülmesinde 'Haksız Tahrik' İndirimini Yargıtay Bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement