Bebeğini Ölüme Terkeden Öğretmen Tahliyesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Bebeğini Ölüme Terkeden Öğretmen Tahliyesini İstedi

Bebeğini Ölüme Terkeden Öğretmen Tahliyesini İstedi

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde, geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek bebeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki Seçil Müge D.(Doğanay) savunmasında kendisinin isteği dışında ilişki yaşandığını iddia ederek tahliyesini istedi.

24.04.2014 14:32

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde, geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek bebeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki Seçil Müge D.(Doğanay) savunmasında kendisinin isteği dışında ilişki yaşandığını iddia ederek tahliyesini istedi. Gölcük İlçesi'nde 20 Ekim 2013'te Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde polis memurlarının Cumhuriyet Savcısını arayarak hastaneye ölü bir bebeğin getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, daha sonra Berk adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edilmişti.

Gölcük'teki Rheınland Pfalz İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Seçil Müge D.nin, bebeğin babası olduğu tespit edilen Tayyar A. (Ataş) ile olan ilişkisinden dünyaya geldiği anlaşılmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesinde anne Seçil Müğe D. bebeği evde yanlız bırakarak 9 günlüğüne Adana'ya yakınlarının yanına tatile gitmiş, bebek ise açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınları da almadığı için bebek Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda tutulmuş, daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda defnedilmişti.

İzmit 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bebeğini ölüme terk eden ve 25 yıl hapis cezasıyla yargılanan öğretmen anne Seçil Müge Doğanay bugün de yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Seçil Müge D., avukatı Murat Yaman, bebeğin babası Tayyar A.'nın avukatı Yunus Ercan ile bir önceki duruşmada dinlenmesine karar verilen tanıklar Nesrin Çetinay ve Nurhayat Şahin hazır bulundu.

'ZORLA İLİŞKİDE BULUNDU'

Mağdur Tayyar A. (Ataş)'ın avukatı Yunus Ercan suçtan zarar gören mağdur Tayyar A.'nın bir sonraki duruşmaya katılması talebinde bulundu. Bunun üzerine söz alan sanık Seçil Müge D. mağdurun katılma talebini kabul etmediğini söyleyerek, Ben Tayyar A.'ya Adana'ya gittiğimde evlenmeden önce çocuk sahibi olmak istemediğimi söylemiştim. Buna rağmen benim isteğim dışında benle birlikte oldu. Ailesi bana Adana'da bulunduğum dönemde çok iyi davrandı. Hediyeler bile aldılar. Gölcük'e döndüğümde ise bana karşı tavırları değişti. Adet görüp görmediğimi sordu. Görmediğimi söylemiştim ve bu nedenle de hamile olduğumu biliyordu. Mart ayında Gölcük'e geldiğinde yüzüne de hamile olduğumu söylemiştim. Duruşmaya katılmasını istemiyorum. dedi.

'TAHLİYEMİ İSTİYORUM'

Duruşmada tutuklu sanık Seçil Müge D.'nin avukatı Murat Yaman savunmasında Seçil Müge D.'nin zor bir hamilelik süreci yaşadığını ve tek başına bebeği doğurduğunu bunlara rağmen Tayyar A.'nın bu duruma kayıtsız kaldığını ve bir anne olarak elinden geleni yaptığını söyleyerek sanık Seçil Müge D.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliye talebinde bulundu. Bunun üzerine söz isteyen sanık Seçil Müge D. Gölcük'e geldiğim dönemde Tayyar A. bana aramızda kültür farkı olduğunu ailesinin ve kendisinin beni istemediğini söyledi. Bizim aramızda kültür farkı yoktur. Doğumdan sonra bebeği sağlık ocağına götürdüm. Tahliyemi istiyorum. diye konuştu.

'HAMİLE OLDUĞUNU ANLAMADIM'

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Seçil Müge D.'nin kuaförü Nurhayat Şahin ise hamilelik dönemini anlamadığını söyleyerek, Ben Gölcük'te kuaförlük yapıyorum. 5-6 yıldır Seçil Müge D.'yi tanırım. Kendisi saçlarına çok önem veren birisidir. Geldiği dönemlerde hamile olduğunu anlamadım. İki kez bana 1-2 saatliğine bebeğe bakmam için bıraktı. Bebek küçüktü ama sağlıklıydı. Bana ayrıca bakıcı aradıgını da söylemişti.

'TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ'

Duruşmada ikinci tanık olarak dinlenen Değirmendere Sağlık Ocağı doktoru Nesrin Çetinay bir çok kez Seçil Müge D.'yi telefonla aramalarına rağmen ulaşamadıklarını söyleyerek, Gölcük Devlet Hastanesi'nden çalıştığım sağlık ocağına aşı fişi geldi. Hemşire ile birlikte fişteki bilgilerden Seçil Müge D.'ye ulaşmaya çalıştık. Ancak telefonlara cevap vermedi. Evine gitmemize rağmen orada da kimseye ulaşamadık. Not bıraktık kendisine. Bunun üzerine ilkinde bebek ile gelmedi sonra ki sözleştiğimiz gün bebeği getirdi. Bebeğin kilosu biraz düşüktü ve kendisinin emzirmediğini bebeğe annesinin baktığını söyledi.4-5 gün sonra yine bebeği getirmesini söyledim. Fakat gelmedi. Bayramdan sonra da bebeğin öldügünü öğrendim. DURUŞMA 10 HAZİRAN TARİHİNE ERTELENDİ

Mahkeme heyeti tanık olarak bildirilen Ayşe Bilgin'in bir sonraki duruşmaya getirilerek dinlenmesine,Tayyar A.'nın CMK'nın 28. maddesi gereğince ölen bebeğin babası olması nedeniyle duruşmaya katılmasına ve sanık Seçil Müge D.'nin tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme 10 Haziran 2014 tarihine ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebeğini Ölüme Terkeden Öğretmen Tahliyesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement