Bebeğini Tuvalette Terk Eden Anne: Kürtaj Parası Bulamayınca Doğurdum - Son Dakika
Güncel

Bebeğini Tuvalette Terk Eden Anne: Kürtaj Parası Bulamayınca Doğurdum

Bebeğini Tuvalette Terk Eden Anne: Kürtaj Parası Bulamayınca Doğurdum

Konya'da kadın tuvaletine 3 günlük kız bebeğini bırakarak kaçan anne 28 yaşındaki Ayşe A., yakalandı. Ayşe A., ilk ifadesinde kürtaj parası bulamayınca doğurmak zorunda kaldığını söyledi.

17.11.2015 12:21  Güncelleme: 13:25

Konya'da geçen hafta şehirler arası otobüs terminalindeki kadın tuvaletine 3 günlük kız bebeğini bırakarak kaçan anne 28 yaşındaki Ayşe A., Karaman'da yakalanarak gözaltına alındı. Ayşe A.'nın ilk ifadesinde, sevgilisi bebeği kabul etmeyince, çevre baskısından korkarak doğumdan sonra çocuğu bir anlık kararla tuvalete bırakarak kaçtığını söylediği öğrenildi.

Olay, geçen 6 Kasım günü Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki kadınlar tuvaletinde meydana geldi. Terminalin tuvaletlerini temizleyen Münevver Toprak, bir lavabonun üzerine bırakılan battaniye sarılı kız bebek buldu. Tuvalette kimsenin olmadığını fark eden Toprak, durumu otogar polisine bildirdi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce terk edildiği anlaşılan bebeğe buradaki görevliler sahip çıktı. Göbek bağı bile kesilmeyen kız bebeğin altını temizleyen Münevver Toprak, biberonla karnını doyurdu. Bebek, hastanede tedavi altına alındı.

KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRENLERİN LİSTESİ ÇIKARTILDI

Bebeğin kimin bıraktığını belirlemek için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Konya merkez ve ilçelerindeki 34 özel ve kamu hastanesinden, 1-6 Kasım tarihleri arasında kız bebek dünyaya getiren kadınların isim listesini istedi. Bu tarihler arasında 404 kız bebeğinin dünyaya geldiği bilgisine ulaşan polis, listedeki isimleri tek tek inceledi.

Polis, 5 Kasım'da Meram Tıp Fakültesi'nde sezaryenle bebeğini dünyaya getiren ve yanında hiçbir refakatçisi bulunmadığını ayrıca bebeğin kaydını yaptırmadığı öğrenilen Ayşe A. üzerinde yoğunlaştı. Otogar güvenlik kameraları ve hastanenin kamera görüntülerini inceleyen polis, bebeğin Ayşe A.'ya ait olduğunu saptadı.

KÜRTAJ PARASI BULAMAMIŞ

2013 yılında eşinden boşanan ve bu evliliğinden 5 yaşında bir oğlu olduğu belirlenen Ayşe A., Karaman'daki evinde dün akşam gözaltına alındı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirililen Ayşe A., buradaki ifadesinde, "Bebek 1,5 yıldır birlikte olduğum H.İ.Ç.'den. Hamile kaldıktan sonra kürtaj yaptırmak istedik. O zaman parayı bulamadık. Sonra parayı bulduk, ancak iş işten geçmişti. Ben de sevgilime bebeği düşürdüğümü söyledim. Zamanla karnım çok belirginleşti. 5 Kasım günü de aileme, safra kesesi ameliyatı olmak için Konya'ya gideceğimi söyledim. Aynı gün gittiğim hastanede sezeryanla bebeği dünyaya getirdim." dedi.

"KUCAĞIMDA BEBEKLE DÖNEMEZDİM, ÇEVREM BENİ AYIPLARDI"

Doğum yaptığı andan itibaren bebekten kurtulmayı planladığını beliten Ayşe A., "Bebeği kucağıma aldığımdan itibaren ne yapacağımı bilemedim. Ondan kurtulmak istedim. Karaman'a kucağımla bebekle dönemezdim. Kötü kadın olarak bilinirdim. Çevrem beni ayıplardı. Doğumdan iki gün sonra taksiye binerek otogara gittim. Tuvalet ihtiyacı için lavaboya gittim. Bebeği tezgahın üzerine koyup tuvalete girdim. Çıktığımda bebeği burada bırakmaya karar verdim. Son kez emzirerek tuvaletten çıktım." dediği öğrenildi.

BEBEĞİ İSTEMİYORUM

Şu an 13 günlük olan ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde bulunan bebeğe yetkililer tarafından 'Aslı' adı verildiği öğrenildi. Bebeği istemediği öğrenilen Ayşe A.'nın ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Ayşe A.'nın 'Yaşı veya hastalığı dolayısıyla kendini idare edemeyecek durumda olan ve bu nedenle koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan bir kimseyi kendi haline terk etmek' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebeğini Tuvalette Terk Eden Anne: Kürtaj Parası Bulamayınca Doğurdum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • samsun davud: sen insan kılığında hayvan bile olamayacak mahluksun 25 0 Yanıtla
  • gercek: kotu kadin olarak gorurlermis onun icin goturemezmis, peki nesin ? gercek olan bu kotu kadinsin iste. hatta yaptigin hareketle berbat kadinsin.. 23 0 Yanıtla
  • .....: ay insan nasıl kıyar bu yavruya ya. şöyle mahluklara anne demeyin, onlar insan bile değil ki 18 0 Yanıtla
  • ısmail: akp rezaleti,akp nin rezil yeri konya,hiç şaşır madim 9 9 Yanıtla
  • karaman: Iki sene sonra cikar artik gider bitane daha yapar al onuda koy. Boylesine en az 10 sene verilecek. Vicdansiz. Ayipmis yaparken nerdeydin ayiptan bahsediyon. Bende karamanliyim ve suan senin gibi bir hemserim oldugumdan utaniyorum. Allah islah etsin 15 0 Yanıtla
  • tülin: Allahtan korkmayarak gayri mesru bir sekilde vidi vidi yap,,zevkini gider,,sonrada acimasizca cocugu cöpe at,,sözlükte kelime bulamiyorum. 15 0 Yanıtla
  • Harbi: Topunuza tufeginize sahip olaydiniz yaparken dusundeydiniz Yazıklar olsun. .. 14 0 Yanıtla
  • Başkan: allah belanizi versin ana olacaksınız lan bide anaaa vicdansiz herifler öbür dünyasida var bunun 14 0 Yanıtla
  • adam gibi adam: Yerken iyiydi sevliydi demi simdi bakma olunca yok zavalliar allahda sizi yasatsin böyle.... 13 0 Yanıtla
  • adem: Al sana KIRGIN ÇİÇEKLER.. 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement