Bebek Bezi Cinayeti: Savcı Eşini Öldüren Kadın İçin "Haksız Tahrik" İndirimi İstedi - Son Dakika
Güncel

Bebek Bezi Cinayeti: Savcı Eşini Öldüren Kadın İçin "Haksız Tahrik" İndirimi İstedi

Esenyurt'ta 10 Temmuz 2014 tarihinde bebek bezinin alınması yüzünden tartıştığı 2 yıllık eşi Özkan Kaymaklı'yı (37) öldüren Yasemin Kaymaklı'nın, "Yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davaya devam edildi.

27.01.2015 16:54

Esenyurt'ta  10 Temmuz 2014 tarihinde bebek bezinin alınması yüzünden tartıştığı 2 yıllık eşi Özkan Kaymaklı'yı (37) öldüren Yasemin Kaymaklı'nın, "Yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davaya devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Yasemin Kaymaklı, müştekiler Neriman Kaymaklı, Gönül Kaymaklı ve Özden Güngör ile tarafların avukatları katıldı.

SAVCI 'HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ' İSTEDİ

Esas hakkındaki mütalaası sorulan duruşma savcısı Sinan Coşar, sanık ile maktül eşi arasında geçimsizlik bulunduğunu hatırlatarak, "Maktül hakkında aile içi şiddet nedeniyle 14.04.2014 tarihinde 1 ay süreyle tedbir kararı verildiği, eylemleri nedeniyle Büyükçekmece sulh Ceza Mahkemesi'nin iddianame ila kamu davasının açıldığı, sanığın küçük çocuğu ile birlikte kadın sığınma evine giderek bir süre burada kaldığı ancak daha sonra tekrar ortak evlerine geri döndüğü, suç tarihi olan 10.07.2014 tarihinde maktül ile sanığın küçük çocuklarına çocuk bezi alınması tartışmaya başladıkları, olay sırasında maktulün sanığa vurduğu, sanığın da haksız tahrik altında bıçakla maktulü otopsi raporunda belirtildiği üzere vücudunda 4 adet kesici delici alet yarası oluşacak şekilde yaraladığı, maktulün söz konusu yaralara bağlı iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu vefat ettiği tespit edildi" dedi.

Savcı Coşar, Yasemin Kaymaklı'nın eşi Özkan Kaymaklı'yı, "Haksız tahrik altında yakın akrabayı öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi.

'ÇOCUĞUM ŞİDDET YANLISI DEĞİLDİ'

Mütalaaya karşı söz alan maktül Özkan Kaymaklı'nın annesi Neriman Kaymaklı, "Benim çocuğum hiçbir zaman şiddet yanlısı bir çocuk değildi, şikayetçiyim" dedi. Maktulün ablaları Güngör Kaymaklı ve Özden Güngör şikayetçi olduklarını söylediler.

'3-4 AYLIK HAMİLE İKEN DÖVÜP KABURGASINI KIRDI'

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Yasemin Kaymaklı'nın kızkardeşi Eda Çakal, ablasının evliliğinin birinci ayında eşinden şiddet gördüğünü öne sürerek, "Bu nedenle ablam 1 hafta bizde kaldı. Eşi ablamı ölümle tehdit ediyordu, hatta benim yanımda da ölümle tehdit etti. Ben kardeşime boşanmasını söylüyordum,ancak korktuğu için ayrılamıyordu. Ben ne zaman evlerine gitsem ağzı burnu kan içindeydi. 3-4 aylık hamile iken eşi kendisini dövmüş ve kaburgası kırılmıştı. Bir çok defa yine aynı şekilde dövdü. Kendisini bizim eve götürüyorduk ancak eşi tehdit ettiği için tekrar geri gidiyordu. Dövme olayı bir çok defa olmuştur. Olay günü müşterek çocukları olan S'yi de dövmüş. Ben olaydan sonra ona yardımcı olmak için nezarette yanında kaldım, belinde kemer izi vardı, serçe parmağı kırıktı, boynunda morluklar vardı. Evlendiğinde çalışıyordu, eşi istemediği için işinden ayrıldı" dedi.

Mahkeme, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebek Bezi Cinayeti: Savcı Eşini Öldüren Kadın İçin 'Haksız Tahrik' İndirimi İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement