Bebek Yüzlü Katil Ali Kaya Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Bebek Yüzlü Katil Ali Kaya Yakalandı

Bebek Yüzlü Katil Ali Kaya Yakalandı

5 Ocak günü Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden firar eden Ali Kaya, bu sabah düzenlenen operasyonla yakalandı. Üzerinden de 10 kişilik ölüm listesi çıktı!

03.03.2014 14:50  Güncelleme: 15:39

İşlediği 10 cinayet ile seri katiller arasında gösterilen ve masum görüntüsü ile 'bebek yüzlü katil' lakabı takılan ve geçen 5 ocak günü Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden firar eden 36 yaşındaki Ali Kaya, bu sabah güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kent merkezinde yakalandı. Üzerinden de 10 kişilik ölüm listesi çıktı...

ÖZEL EKİP KURULDU

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Ocak günü cezaevinden firar eden 36 yaşındaki Ali Kaya'nın yakalanması için bir cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü personelinden oluşan özel ekip kuruldu.

Vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren ekipler, 92 ayrı adrese baskın yaptı, ancak firariye ulaşılamadı.

Kamuoyunda "Bebek yüzlü katil" olarak bilinen Ali Kaya'nın Düztepe Mahallesi'ndeki bir evde saklandığını tespit eden ekipler, dün gece, jandarma özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonla söz konusu adrese operasyon yaptı. Operasyonda, Ali Kaya ile kendisine yardım ve yataklık ettiği öne sürülen bir kişi gözaltına alındı.

Cezaevinden firar ettikten sonra Adana ve Mersin'e giden Ali Kaya'nın yakalanmamak için günde 3-4 adres değiştirdiği ve Suriye'ye kaçmak için plan yaptığı bilgisine ulaşıldı.

ÜZERİNDEN 10 KİŞİLİK LİSTE ÇIKTI

Bu arada yakalanan firarinin üzerinde 10 kişilik ölüm listesi çıktığı öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlanan hükümlü, geniş güvenlik önlemi altında cezaevine gönderildi.

"HAK YERİNİ BULACAK"

Öte yandan Ali Kaya cezaevi girişinde gazetecilere, "Hak yerini bulacak. Bugün olmazsa yarın hak yerini bulacak." dedi.

6 METRELİK DUVARDAN BAHÇEYE ATLAYIP KAÇMIŞTI

Ali Kaya, 5 Ocak'ta, açık görüş sırasında, kaldığı koğuşun havalandırmasından nevresimlerle çatıya tırmanarak nöbet tutan görevlinin bir anlık dalgınlığından yararlanıp 6 metrelik duvardan cezaevinin bahçesine atlamıştı. Bahçede yaklaşık bir saat kadar bekleyen hükümlü, kalabalığın arasına karışarak dışarıya çıkmıştı.

2'Sİ CİNAYET 22 SABIKASI VAR

Manisa'da 2007'de bir akrabasını öldürdükten sonra 5 yıl cezaevinde yatan Ali Kaya, ceza indiriminden yararlanıp şartlı tahliye edilmişti. Ali Kaya, 2012'de akrabası Mehmet Boyraz'ı öldürdükten sonra tutuklanmıştı. Ali Kaya'nın ikisi cinayet, 7'si yaralama olmak üzere çeşitli suçlardan 22 sabıkasının olduğu belirtilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebek Yüzlü Katil Ali Kaya Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • urfa dağ kanunu: adam cok cesur tatar ramazan gibi hey maşşallah imanıma gene kacar bunu kimse zapt edemez 15 85 Yanıtla

Advertisement