Begümhan Doğan Faralyalı: "Bir Sosyal Sorumluluk Girişimi" - Son Dakika
Güncel

Begümhan Doğan Faralyalı: "Bir Sosyal Sorumluluk Girişimi"

Doğan Holding, Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu tarafından bu yıl 18.'si İstanbul'da düzenlenen Dünya Organik Kongresi'nin ana sponsoru oldu.

13.10.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğan Organik Kelkit Girişimi projesiyle Türkiye'de organik hayvancılığın öncülüğünü üstlenen Doğan Holding, kongreye verdiği destekle tarımsal kalkınma, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik alanlarında uluslararası deneyim paylaşımına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, kongrenin açılış töreninde yaptığı konuşmada Doğan Organik'in ticari bir projeden ziyade bir sosyal sorumluluk girişimi olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

"Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki memleketimiz Kelkit'te, 2002'de start verilen bu proje, Holdingimizin Onursal Başkanı, babam Aydın Doğan'ın doğup büyüdüğü topraklara armağanıdır. Doğan Organik'in amacı, Kelkit ve çevresinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda Türkiye'ye öncülük edecek bir organik tarım ve hayvancılık modeli oluşturduk. Kelkit'te başarıyla işleyen model, bugün tarım ekonomisi için sürdürülebilirliğini kanıtlamış bir model haline geldi. Sadece Kelkit'in değil, Doğu Karadeniz'in organik tarım merkezi olmasına katkıda bulundu. Kelkit'te başlattığımız organik üretim modeliyle kimyasallardan arındırılmış ve hayvan refahını gözeten, sürdürülebilir bir üretim anlayışı benimsiyor, gelecek nesillere verimli topraklar bırakmanın huzuruyla çalışıyoruz."

Doğan Organik Türkiye'nin ve bölgenin en büyük organik süt üreticisi

Doğan Organik Kelkit Girişimi sözleşmeli çiftçi ailelerine eğitim verirken aynı zamanda yem tedariki ve yatırım gibi konularda da destek sağlıyor. 60 çalışanı ve 100 sözleşmeli çiftçi ailesiyle faaliyetlerine devam eden Doğan Organik, toplam 1400 sertifikalı organik hayvandan yılda 12 bin tona varan miktarda süt üretiyor.

Doğan Organik'in Türkiye'nin en büyük organik süt üreticisi konumuna ulaştığını belirten Faralyalı, "Doğan Organik'in sözleşmeli çiftçileriyle birlikte 12 yılda elde ettiği başarılı sonuçlar Doğan Holding ve Kelkit halkı için gurur kaynağıdır" dedi.

Doğan Organik'e Avrupa'dan ödül

Doğan Organik'in sadece operasyonel başarısıyla değil, sosyal sorumluluk niteliğiyle de gurur kaynağı olduğunu belirten Faralyalı sözlerini şöyle tamamladı:

"Doğan Organik Ürünler modeliyle CSR Europe'un düzenlediği Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Programı'nda KOBİ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldük. Ayrıca Londra'da Business in the Community tarafından düzenlenen European CSR Award Best Practice Exchange Forum'a katılarak projenin detaylarını kurumsal sosyal sorumluluk uzmanları ve iş dünyası temsilcileriyle paylaştık. Projenin uluslararası arenada da örnek model haline gelmesi, başarımızın önemli göstergelerinden biridir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Begümhan Doğan Faralyalı: 'Bir Sosyal Sorumluluk Girişimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement