Beko'dan, Avustralya'daki Çanakkale Etkinliklerine Destek - Son Dakika
Güncel

Beko'dan, Avustralya'daki Çanakkale Etkinliklerine Destek

Arçelik AŞ'nin iştiraki olarak Avustralya'da 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Beko Australia & New Zealand Pty Ltd, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Avustralya'daki törenler kapsamında, "100 Years 100 Boats" (100. Yılda 100 Tekne) etkinliğini düzenledi.

26.04.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arçelik AŞ'nin iştiraki olarak Avustralya'da 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Beko Australia & New Zealand Pty Ltd, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Avustralya'daki törenler kapsamında, "100 Years 100 Boats" (100. Yılda 100 Tekne) etkinliğini düzenledi.

Arçelik açıklamasına göre, Gelibolu Anzak çıkarmasının da 100'üncü yıl dönümü olması sebebiyle etkinlik kapsamında Anzak Günü'nde, Avustralya'nın Sidney kentinde bulunan Collaroy Plajı'nda, 100 adet sörf botu 100 yıl önceki Gelibolu çıkarmasını canlandırmak üzere kürek çekti.

Beko, "The South Curl Curl Surf Life Saving Club" ortaklığıyla düzenlediği bu etkinlikte 100 teknenin sponsoru oldu. 25 Nisan Cumartesi günü Gelibolu'da gün ağarırken, Sydney zamanı ile 12.15'de, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türk bayraklarıyla kaplanan Beko logolu 3 bot, önden yine Beko logosunun yer aldığı 100 bota liderlik etmek üzere kürek çekti.

Takımlar kıyıya vardığında, etkinliğe katılan 100 okulun hazırladığı çelenkler takım kaptanlarına sunuldu ve kürekçiler tarafından okyanusun sularına bırakıldı. 700 gönüllünün katıldığı etkinliği 10 bine yakın kişi izledi.

Açıklamaya göre, Collaroy plajı çok duygusal ve tarihi anlara şahitlik etti. Çanakkale savaşlarında çarpışan ülkelerin temsilcileri bu kez karada değil, denizde dostane duygularla yerlerini aldı ve şeref kıtası tarafından karşılandı. Her takımdan bir temsilci, iyi niyet ve barışın sembolü olarak, "Gelibolu'daki son çam ağacından" (Lone Pine) yetiştirilen 100 çam ağacı fidanını etkinliğe katılan okullara dağıttı. Savaşın son günleri ayakta kalan tek bir çam ağacının etrafında gerçekleştiği için Avustralya'da bu savaş 'Battle of Pine Lone - Yalnız Çam Savaşı' olarak biliniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beko Australia & New Zealand Pty LTD Genel Müdürü Michael Goadby, "10. Hafif Süvari Alayından olan büyükbabam çıkarmanın en ön saflarında savaştı. Gelibolu'nun ve Çanakkale Savaşlarının benim için çok özel ve duygusal bir önemi var. Bugün Anzak törenlerinde Türkler, Avustralyalılar ve Yeni Zelandalılar kardeşlik ve barış duyguları içinde bir aradalar. 100 yıllık tarihi canlandıran bu anlamlı etkinliğin parçası olmaktan dolayı son derece gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beko'dan, Avustralya'daki Çanakkale Etkinliklerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement