Belediye Başkanları Şanlıurfa'yı Gezdi - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanları Şanlıurfa'yı Gezdi

Belediye Başkanları Şanlıurfa\'yı Gezdi

Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden Jeotermal Belediyeler Birliğinin üyesi 106 belediye başkanına, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.

16.10.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden Jeotermal Belediyeler Birliğinin üyesi 106 belediye başkanına, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.

Haliliye Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Jeotermal Belediyeler Birliğinin (JKBB) Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyelerine Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanları tanıtımı için gezi düzenlendi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve birlik üyelerinin katıldığı gezi programında heyet, ilk olarak Akçakale'de bulunan Süleymanşah Konaklama Tesisi'ni ziyaret etti. Burada Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan tarafından karşılanan heyete kampla ilgili teknik bilgiler verildi. Heyet üyeleri, brifingin ardından Suriyeli sığınmacıların el işi eserlerini inceledi. Kamptaki incelemelerin sonunda ise Suriyeli sığınmacı çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Kamptaki incelemelerinin ardından belediye başkanları Suriye sınırının sıfır noktasına geçti. Akçakale'ye komşu olan Telabyad sınır hattında gezen belediye başkanları, daha sonra Harran ilçesindeki ören yerine geçti. Burada Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık tarafından karşılanan heyet üyeleri, ören yerlerini gezip, ilçenin tarihiyle ilgili bilgiler aldı. Gezi programının sonunda heyet üyelerine Harran Belediye Başkanlığı tarafından yöresel yemek ikramında bulunuldu.

BAŞKANLAR GÖBEKLİTEPE'YE HAYRAN KALDI

JKBB üyeleri, teknik ve kültürel gezisini dünyanın bilinen eski kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe'de devam ettirdi. Burada rehber eşliğinde Göbeklitepe'deki kalıntıları inceleyen heyet üyeleri, Göbeklitepe'ye hayran kaldıklarını dile getirdi. Karaali'deki jeotermal kaynaklarını ve seralarını gezen heyet, günün yorgunluğunu düzenlenen sıra gecesiyle attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanları Şanlıurfa'yı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement