Belediye Başkanı Gazeteyi 'Paralelci' Diye Hedef Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı Gazeteyi 'Paralelci' Diye Hedef Gösterdi

Belediye Başkanı Gazeteyi \'Paralelci\' Diye Hedef Gösterdi

Erzurum merkez Palandöken Belediye Başkanı Ak Partili Orhan Bulutlar'ın, yerel gazeteyi 'parelelci' olarak göstermesi tartışma yarattı.

19.10.2014 12:01  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum merkez Palandöken Belediye Başkanı Ak Partili Orhan Bulutlar'ın, yayımlanan bir haber nedeniyle açıklama gönderdiği yerel gazeteyi 'parelelci' olarak göstermesi tartışma yarattı. Hemen ardından ikinci açıklamada 'parelel' ifadesini kaldıran Başkan Bulutlar'a tepki gösteren yerel gazete de "Biz halkın tarafındayız" karşılığını verdi.

GAZETEYE 10 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Palandöken Belediyesi, Yunusemre Kavşağı'nda bir akaryakıt istasyonunun istinat duvarının yıkılmasını gerekçe göstererek 10 bin lira ceza kestikten sonra istasyonun çıkışını iş makineleri ile kapattı. Pusula Gazetesi 17 Ekim günü fotoğraflı haberinde belediyeyi eleştirerek 'Bu nasıl ceza' dedi.

KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bunun üzerine Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, saat 12.58'de basın kuruluşlarına e- mail olarak gönderdiği açıklamada, 'akaryakıt istasyonunun istinat duvarının çökmesi üzerine vatandaşların can güvenliğinin tehlikede olduğunu, bu nedenle hem para cezası hem de çıkış noktasında tedbir alındığını' bildirdi. Açıklamada, "Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen bazı medya kuruluşları, insan hayatını görmezden gelerek şahsımı ve kurumu hedef alıp haksız, tutarsız, yanlış ve objektif habercilikten yoksun bir şekilde adeta karalama kampanyası başlatarak yıpratmaya yönelik yapılan bu haberlere itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz" denildi.

"AKIL ALMAZ BİR İFTİRA"

Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, 22 dakika sonra ikinci açıklamasında 'paralel' ifadesini kaldırarak sadece 'bazı medya kuruluşları' ifadesini kullandı. Pusula Gazetesi de bu gelişmeleri 18 Ekim günü 'Paralel iftirası' diye manşetine taşıdı ve Başkan Bulutlar'ın kendilerine 'akıl almaz iftira attığını' savundu.

GAZETE'NİN TARAFI 'HALKIN' TARAFIDIR

Gazetenin köşe yazarı Sevda Güneş İncesu da 'paralel' suçlamasında bulunan Ak Partili Başkan Bulutlar ile mahkemede hesaplaşacaklarını belirterek, "Mensubu olduğu partinin en tepesindeki isim de devletin savcısı da polisi de bilir ki, Pusula Gazetesi değil paralel, hiçbir yapının yayın organı değildir. Bir tarafı vardır doğru. O da yalnızca halkın tarafıdır" diye yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı Gazeteyi 'Paralelci' Diye Hedef Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement